Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Szuterén lakásban nagyobb...

Szuterén lakásban nagyobb eséllyel fordulnak elő csótányok, mint a fentebbi emeleteken?

Figyelt kérdés
Közismert tény ugye, hogy a csótányok a pincéből jönnek. Ezért gondolom, hogy szuterén lakásban jóval nagyobb lehet az esély rá... Ha írnátok tapasztalatokat is, megköszönném. Családi ház szuterénjében is lehetnek, vagy ott nem jellemző, csak társasházban?

2020. febr. 18. 22:17
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Bárhol lehet, a pesti panelok nem a szuterénről híresek...
2020. febr. 18. 22:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"Közismert tény ugye, hogy a csótányok a pincéből jönnek."

Nem közismert, mert nem tény!

Bárhonnan jöhetnek, leginkább élelmiszerboltokból hozhatod haza a petével szennyezett cuccon.

De akár a munkahelyedről is a táskádban, ahogy én is egy elegáns irodaház 5-ik emeletén szereztem be, (alattunk étterem volt) szerencsére csak egyet, amit azonnal kinyírtunk.

Életemben mindig családi házban laktunk, jelenleg 20 éve szuterénesben és (...lekopogom) azt az említett egy esetet leszámítva nem volt csótány.

Csótányt szerezni vagy nem szerezni kizárólag balszerencse vagy szerencse kérdése, de panellakótelepeken nagyobb az esély rá.

2020. febr. 19. 12:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csótány inkább panelokban van. Laktam félszuterén lakásban, csótány egy darab nem volt, viszont kinyírtam kettő darab százlábút, meg egy sereg hangyát.
2020. febr. 19. 17:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Családi házban lakom. Korábban még a városban sem láttam soha csótányt, nem is hallottam róla, hogy lenne bárhol.

Ősszel találtam egyet a lakásban. Egy hét múlva újabbat. Aztán mikor a ház előtti kutyaházat odébb tettem, alatta volt egy marékkal. Egy hete megint a lakásban volt egy nagy, lehet, hogy már ősz óta. (A szuterénben még nem láttam.)

Félek, mi lesz itt idén. Szerencsére nem a villámgyors német csótány, ami valamikor régen a munkahelyemet árasztotta el, hanem a lassabb kerti csótány, amit meg lehet fogni.

2020. febr. 21. 15:20
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ.

#utolsó: Még jó, hogy nem az undorító német csótány szaporodott el nálatok... Úgy tudom, a kerti csótány nem olyan ártalmas (talán az az, ami repül is?).

2020. febr. 21. 21:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Á, rosszul írtam. Részletkérdés ugyan, de nálunk a konyhai csótány van. (Amikor a sokat megtaláltam, akkor néztem utána a neten, és ott találtam egy cikkben fotót, hogy ez a kerti csótány, és valamiért, talán időhiány miatt, nem is folytattam az utánajárást.)
2020. febr. 22. 06:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen kerti gyülekezvényt perzselővel kell megkínálni, ott helyben.

Egyébként, ha nincs sötét, vizes, meleg hely akkor nincs csótány se.

2020. febr. 24. 18:10
 8/9 Rose98 válasza:
100%
Szia! Mi egy panel első emeletére költöztünk, életünkben nem találkoztunk előtte csótánnyal, családi házban éltünk. A pince pont alattunk van és a fűtés cső köti össze a lakással. Mindig találkoztunk 1-2 darabbal, áprilisra 2 naponta 3-al. A főbérlő fizette az írtást ami az utóbbi időben 2 hetente történt......a gondnok és a közös képviselő magasról letojta az egészet. Az utolsó parketta repedést is lezártuk már, minden este ragaszgatjuk a lefolyókat, mint valami megszállottan, azóta kb 1-2 darabot találtunk. A lépcsőházban minden este bele futunk 1-2 db-ba ami a pincébe szalad le a kukatárolób, fényképet készítünk róla és küldjük a közös képviselőnek akinek a válasza annyi: ,, az éves írtás megtörtént” ez viszont felháborító hogy nem kevés a bérleti díj a közös költség pedig 15.000 Ft egy hónapra és nem futja egy írtásra.
2020. aug. 6. 06:14
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kuka a házban van, és nem ganézzák a tárolót-kukát folyamatosan, akkor nem kell csodálkozni. Évente 1x az pénzkidobás.

Mosogató alatt se legyen a kukátok. A lefolyócsövek-vízcsövek körül ne legyen hézag. Ajtótok elól tüntessétek el a lábtörlőt. Konyhaszekrénynek ne legyen lábszegélye.

A csóti vizet, meleget, sötétet és kaját keres. Ha nincsenek meg az életkörülményei, eltakarodik. Szellőző köré tegyetek kétoldalú ragsztószalagot vagy légyyfogó barnaát, így bele fognak ragadni, mint a legyek a barna papírba. Nem esztétikus, de fogós. Hetente cserélni a rárakódó por miatt.

2020. aug. 6. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!