Szuterén lakásban nagyobb eséllyel fordulnak elő csótányok, mint a fentebbi emeleteken?
"Közismert tény ugye, hogy a csótányok a pincéből jönnek."
Nem közismert, mert nem tény!
Bárhonnan jöhetnek, leginkább élelmiszerboltokból hozhatod haza a petével szennyezett cuccon.
De akár a munkahelyedről is a táskádban, ahogy én is egy elegáns irodaház 5-ik emeletén szereztem be, (alattunk étterem volt) szerencsére csak egyet, amit azonnal kinyírtunk.
Életemben mindig családi házban laktunk, jelenleg 20 éve szuterénesben és (...lekopogom) azt az említett egy esetet leszámítva nem volt csótány.
Csótányt szerezni vagy nem szerezni kizárólag balszerencse vagy szerencse kérdése, de panellakótelepeken nagyobb az esély rá.
Családi házban lakom. Korábban még a városban sem láttam soha csótányt, nem is hallottam róla, hogy lenne bárhol.
Ősszel találtam egyet a lakásban. Egy hét múlva újabbat. Aztán mikor a ház előtti kutyaházat odébb tettem, alatta volt egy marékkal. Egy hete megint a lakásban volt egy nagy, lehet, hogy már ősz óta. (A szuterénben még nem láttam.)
Félek, mi lesz itt idén. Szerencsére nem a villámgyors német csótány, ami valamikor régen a munkahelyemet árasztotta el, hanem a lassabb kerti csótány, amit meg lehet fogni.
Köszönöm mindenkinek a választ.
#utolsó: Még jó, hogy nem az undorító német csótány szaporodott el nálatok... Úgy tudom, a kerti csótány nem olyan ártalmas (talán az az, ami repül is?).
Az ilyen kerti gyülekezvényt perzselővel kell megkínálni, ott helyben.
Egyébként, ha nincs sötét, vizes, meleg hely akkor nincs csótány se.
Ha a kuka a házban van, és nem ganézzák a tárolót-kukát folyamatosan, akkor nem kell csodálkozni. Évente 1x az pénzkidobás.
Mosogató alatt se legyen a kukátok. A lefolyócsövek-vízcsövek körül ne legyen hézag. Ajtótok elól tüntessétek el a lábtörlőt. Konyhaszekrénynek ne legyen lábszegélye.
A csóti vizet, meleget, sötétet és kaját keres. Ha nincsenek meg az életkörülményei, eltakarodik. Szellőző köré tegyetek kétoldalú ragsztószalagot vagy légyyfogó barnaát, így bele fognak ragadni, mint a legyek a barna papírba. Nem esztétikus, de fogós. Hetente cserélni a rárakódó por miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!