Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Hogy akadàlyozzam ezt meg?

Hogy akadàlyozzam ezt meg?

Figyelt kérdés

Beköltöztem egy undormàny albérletbe, rengeteg poloska van, és ezt én nem tudtam mikor beköltöztem, nem látszott, hogy ilyen trè a helyzet. Most hazajöttem és itthon is láttam már kettőt, és a frász kerülget. Hiába mostam és ráztam ki mindenemet így is láttam ilyen mocskos dögöket. Mit tegyek? Hogy akadàlyozzam meg, hogy nehogy több legyen belőlük? A szüleim megölnek, ha több lesz, ez a ház csillog-villog mindig, olyan tiszta.

Csak értelmes válaszokat kérek, oltásra nem vagyok vevő, így is kétségbe vagyok esve!

2020. jan. 4. 15:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ágyi, vagy mezei?
2020. jan. 4. 15:30
 2/14 A kérdező kommentje:
Mezei.
2020. jan. 4. 15:45
 3/14 anonim ***** válasza:

Ha "büdösbogár" (a mostanában elterjedt poloskafaj), akkor nagyjából az egyenkénti megfogás és wc-be vagy tűzbe dobás. Pár hónapja még nem volt hatásos irtószer ellene. Ha sok van lespriccelheted 2% körüli káliszappanos oldattal (nekem bejött), vagy általános rovarirtóval (a szaguk miatt nem használom).

Ha ágyi poloska, ahhoz hívj szakembert. (Azt hiszem a Bábolna bio is az Insector team is foglalkozik vele meg még sokan mások)

2020. jan. 4. 15:48
 4/14 A kérdező kommentje:
Az albérletben rengeteg van, tényleg(90 poloskàt öltem meg míg ott laktam, és mindig csak jöttek és jöttek). És, mint írtam már itthon is láttam kettőt, persze megöltem őket. Nagyon félek, hogy elszaporodnak, és ez ellen szeretnèk tenni. Ha körbefújom az egész házat valami írtóval akkor megpusztul mind? Nem lesz több? Nem érdekel az írtó bűze sem, csak itthon ne legyen egy darab se!
2020. jan. 4. 15:53
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Bent nem szaporodnak. A növények levelinek fonákjára teszik majd tavasszal a petéiket. Most csak áttelelni próbálnak. Én ősszel leszereltem a redőnytokot, áttúrtam a tárolókat. Tömeges vérengzést végeztem (ez inkább csak a saját megnyugtatásomra alkalmas, mert pár százat megöltem, de tavasszal egy nőstény több ezer petét rak).
2020. jan. 4. 16:09
 6/14 anonim ***** válasza:

Ha mezei poloska, nem olyan nagy a baj. Amelyik bemegy a panelbe szép lassan kiszárad.

Megtalálják a legkisebb rést is és beszabadulnak. 5 perce találtam egyet az ágyon.

2020. jan. 4. 16:10
 7/14 anonim ***** válasza:
Vannak a repülő bogarak elleni párologtatók. Az aktív példányok ellen hatásosnak tűnt (Amelyik éppen inaktív azt nem bántja). Ennek szerintem február végén lesz értelme.
2020. jan. 4. 16:12
 8/14 A kérdező kommentje:

Értem. Vannak a házban cserepes viràgok, arra nem fognak petèt rakni?

A pàrologtató után utána nézek!

2020. jan. 4. 16:21
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél fel szúnyoghálót, nálam mindig volt és így alig egy-két példány jött csak be.
2020. jan. 4. 17:04
 10/14 A kérdező kommentje:
Redőny van fent, de attól félek, hogy az albérletből hoztam át potyautasokat a cuccaimmal, sőt biztos, mert eddig itthon egy sem volt. :/
2020. jan. 4. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!