Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy jut manapság valaki...

Hogy jut manapság valaki lakáshoz/házhoz?

Figyelt kérdés
Nem albérletre, vagy örökölt otthonra gondolok, elsősorban az érdekel, aki önerejéből, ötletéből lakik sajat otthonában. Sok tervem és ötletem volt, de egyik sem az igazi

2019. júl. 20. 18:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
49%

15- Pontosan így van. Általában mindenki 30-40millás kérókról álmodozik(úgy,hogy valójában egy persze egy fillérje sincs)

1 éve költöztünk.Pest megye szélén lakom. 100% C-ány mentes kistelepülés,csend,nyugalom,tiszta levegő.

Autóval kb 15perc egy 70e fős megyeszékhely(itt dolgozom),és egy-egy 40e és 25e fős nagyváros a közelben.

Munkát itt csak a kifogás és alibigyárosok nem találnak. Az,hogy tavaly mennyiért sikerült itt házat venni,nem írom le úgysem hiszi el senki.Egyre többen jönnek ki a büdös,szmogos,zsúfolt városokból,hiszen itt kb fele,harmadárért kap -jobb,nagyobb- ingatlant.Reggel pedig kb ugyanannyi beautózni mint egy bedugultabb városszéli részről.Tavalyhoz képest mondjuk itt is megugrottak az árak,bár a nagyvárosokhoz képest még mindig töredéke. Szét kell nézni egy picit és gondolkodni,az ország nem csak Bp-ből megy Győrből áll... :-)

2019. júl. 24. 08:20
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
#21 mondd már meg ennek a kib*szott településnek a nevét, minden egyes kérdéshez odaírod válaszként, de mikor rákérdeznek hallgatsz mint a tök. Nem mintha oda akarnék költözni, de érdekelne ez az álom község.
2019. júl. 24. 08:39
 23/28 anonim ***** válasza:
49%
# 22 Amennyiben nagyon érdekel guglizd ki a paraméterek alapján,ha meg nem akkor tökmind1..
2019. júl. 24. 09:09
 24/28 Barnabas333 ***** válasza:

22-essel én is egyetértek. Sajnos főváros központú az ország Budapest, Győr és Sopron megy nagyon. Esetleg még Kecskemét.

21 hiába ír nem hiszem el, rengeteg ismerősöm munkanélküli Csongrádon, Pécsen, pedig nem valami kis faluk...

Vannak aki a céghez 60-70km-ről utaznak be naponta a fővárosba, bár ők felső vezetői réteg akiknek megéri. De 30-40-ről sokan járnak be.

2019. júl. 24. 19:40
 25/28 anonim ***** válasza:
53%

"rengeteg ismerősöm munkanélküli Csongrádon, Pécsen,"

Aki nem talál munkát egy 140e fős településen,az máshol sem fog...erre írtam föntebb,hogy a kifogásgyárosoknak tökmin1 hol laknak.. Egyébként a fővárosban is jelenleg csak a nyilvántartott munkanélküliek száma több mint 26.000 fő,így ha őket vesszük alapul akkor ott sincs munka..

2019. júl. 25. 10:08
 26/28 anonim ***** válasza:
21# Ki álmodozik 30 milliós ingatlanról? Én 15 milliósról álmodtam.. Cseszhetem, ha egy 1+2 felszobás panel 30... Úgy csináltok mintha sznobságból venne ennyiért valaki lakást... Budapesten élünk, itt van munkánk, nyilván itt fogunk lakást venni. Nincs mire várni, gyereket akarunk. Elmondám egyébként, hogy már máshol is mennek fel az árak, nem csak Budapesten. Szóval hagyjátok már ezt a dumát, mert szánalmasak vagytok.
2019. júl. 26. 13:46
 27/28 anonim ***** válasza:

Bármilyen meglepő a fővárosiaknak, azon kívül is van élet.

Pár millió ember él,lakik,dolgozik az ország többi részén is.Természetesen ha vkinek csak BP-ből áll az ország,ebben az esetben viszont-az árakat-illetően telesen igaza van.

2019. júl. 26. 14:17
 28/28 anonim ***** válasza:

Igen ez egy nagyon jó kérdés,hogy hogyan lehet manapság lakáshoz jutni és erre szerintem nincs egységes jól bevált recept.

Különböző emberek vagyunk különböző háttérrel.Ami az egyik embernél bevált lehet hogy másiknál nem fog.

Ha valaki egyáltalán elolvassa az írásomat elmondom hogy én most 28 évesen hogyan jutottam az első lakásomhoz.

Nem vagyok gazdag( szögezzük le)a szüleim se azok,nem vagyok különösebben képzett, még az egyetemet is ott hagytam( csak egy gyári munkás).

Egészen eddig a szüleimnél laktam,adtam persze haza pénzt,de könnyű dolgom volt így spórolni.

Nem mentem el albérletbe,nem vettem fel soha semmilyen hitelt,se csokot se semmi mást.Nincs feleségem,gyerekem,eltartottam.

Egyetlen egy dolgot csináltam az elmúlt 5 éven át folyamatosan,minden évben beadtam az önkormányzathoz a pályázatomat egy felújításos bérlakásra.

Most az 5. évben kaptam egy ilyen bérlakást.Fel kell újítanom( ami épp folyamatban van)Felújítás után pedig5 éven keresztül lényegében ingyen lakhatok benne ( havi 10.000 forintért).

Az 5. Év letelte után ha fizeted a számlákat,nincs elmaradásod meghosszabbítják a bérleti szerződést,majd egy idő után pedig kedvezményes áron elővásárlási jogom is van a lakásra.

Én nem tudom mi a jó recept a lakás szerzéshez,csak annyit tudok,hogy nekem ez vált be.

2019. aug. 6. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!