Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy jut manapság valaki...

Hogy jut manapság valaki lakáshoz/házhoz?

Figyelt kérdés
Nem albérletre, vagy örökölt otthonra gondolok, elsősorban az érdekel, aki önerejéből, ötletéből lakik sajat otthonában. Sok tervem és ötletem volt, de egyik sem az igazi

2019. júl. 20. 18:47
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
35%
Nem tudom miért lett lepontozva a 7-es válaszom. Nekem ilyen árak mellett csak ez az egy lehetőségem van lakást szerezni, miért kapott ez negatív visszajelzést, valaki megmondaná? Ha valaki jobban tudja mik a lehetőségeim, az nyugodtan mondja.
2019. júl. 21. 10:35
 12/28 anonim ***** válasza:
0%
Bocsi, hogy elárasztom a kérdést a kommentáradatommal, de a 10. válaszomban szép kis ellentmondást sikerült összehozni, mert rosszul fogalmaztam: *ha mindenki kivárna, aki megteheti.
2019. júl. 21. 10:36
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kivárásos buli legfeljebb azoknak érné meg - ha egyáltalán lenne visszaesés, de nem valószínű - akiknek egyébként is meg van oldva valahogy az ingyen lakhatásuk.

Akik albérletben dekkolnak és havonta fizetnek 100-120ezret, azok 3-4 év alatt kifizetnek a nagy semmire 4-5 milliót, azok nem tudom milyen csodára várnak, csak a pénzük megy.

2019. júl. 21. 10:39
 14/28 anonim ***** válasza:
50%

" havonta fizetnek 100-120ezret, azok 3-4 év alatt kifizetnek a nagy semmire 4-5 milliót"

Úgy is van,sok helyen a havidíj rezsivel durván több mint egy lakáshitel havi törlesztője.

Viszont itt nálunk ugye az a trendi mindenki minimál bérért dolgozik ebben az esetben pedig nehéz bankot találni nagy összeg hitelezésére. Ráadásul kemény jogszabályok vannak kinek mennyit lehet adni.

2019. júl. 21. 14:27
 15/28 anonim ***** válasza:
73%

Aki 120 vagy több albit tud fizetni, az nem minimálbéres.

A másik - csak nem akartam ennyire bő lére ereszteni - hogy elsőre nem 60-80 milliós ingatlanokat kellene megcélozni Budapesten, hanem létezik az agglomeráció, vagy a vidéki városok és vonzáskörzetük, ahol negyedéért lehet nagyon tisztességes ingatlanokat kapni.

2019. júl. 21. 14:52
 16/28 anonim ***** válasza:
51%

16: az a baj, hogy sokan papíron minimálbéresek, mert ugye ebben az országban olyan sok a tisztességes munkáltató :/ ők nem fognak hitelt kapni, viszont albit fizetni tudnak, mert zsebbe megy több. Tudom, nem kellene ilyen helyen dolgozni, de nem Budapestből áll Magyarország, nem mindenhol végtelenek a munkalehetőségek sajnos.

(Minket ez nem érint szerencsére, nálunk nem ez a helyzet, kaptunk is hitelt, de sajna sok ilyen van).

2019. júl. 21. 15:29
 17/28 anonim ***** válasza:
65%

Aki ezt bevállalja, annak számítania kell a hátrányokra is.

Nem csak a hitelnél, de pl. egy hossza betegségnél, balesetnél, munkahelyi balesetnél(100%-os táppénz), leszázalékolásnál nem mindegy, hogy mennyiért van bejelentve valaki.

Egyébként ahol 120+ az albérlet, az nem olyan koszmó hely, hogy csak ilyen munkahelyet lehetne találni, különösen ebben a munkaerőhiányos időkben.

2019. júl. 21. 15:35
 18/28 Tim Ravel válasza:
48%
Úgy, hogy megveszi! Így jut lakás hoz!!!
2019. júl. 23. 19:42
 19/28 anonim ***** válasza:
0%
#17 Budapesten találsz egy héten belül VÉGZETTSÉGEDNEK megfelelő, jól fizető munkát? Na mert ott az nem olyan "koszmó" fészek, és 120+ az albérlet. Debrecenben is, pedig azért az már nem a legjobb hely.
2019. júl. 23. 20:10
 20/28 anonim ***** válasza:

Mit szeretnél megcáfolni vagy bebizonyítani?

Elolvastad a kérdést?

Megjegyzem, ha neked már Debrecen sem olyan jó hely, akkor tényleg nem tudom mit keresel még az országban.

2019. júl. 23. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!