Kitől számolnak jutalékot?
magán úton hirdettem a házamat.
jött rá ajánlat egy vevő által,viszont az ő ingatlanosa hívott fel,hogy az ügyfelének házat keres.
most úgy állunk,hogy a vevő megvenné,de az ingatlanos az eladási árból vonja a saját jutalékát.. csak azt nem értem, ha én nem bíztam meg egy irodát sem, miért tőlem vonja le..
Ha nincs vele szerződésed, minek fizetnél.
Ilyen esetben a vevőt terheli, végül is neki nem kellett házak után rohangálni.
Nemtudom,ezért írtam a kérdést,mivel én sem vagyok ebben jártas.
nemrég felhívott,majd tett egy ajánlatot a vevő által, de közölte a részleteket, többek közt, hogy az ő jutaléka lejön az árból, tehát úgy kalkuláljak, hogy 200 ezer Ft ... amit furcsáltam, mert nem én bíztam őt meg.
igen, arra gyanítok,hogy itt valami sumákolás megy a hölgy részéről.
persze ma már senki nem dolgozik ingyen, de ha én magánúton hirdetek, és ő éppen rátalált,és akad is vevő.. az nekem kerül ennyi pénzbe ( ?!)
Ez az ingatlanosok legnagyobb trükkje :D Ügyfelüknek házat/lakást keresnek... Aztán hopp aláírtad vele a kizárolagost, mert úgy csak 2%+áfa, és lám, pont visszalép a vevő, de te röghöz lettél kötve :)
A vevővel találkoztál már egyáltalán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!