Az ingatlanosok megallapodas alapjan kapjak a jutalekot vagy szazalekosan "dolgoznak"?
Neha nem lehet kikerülni öket.
Azt szeretnem tudni, hogy a lehuzasnak hol van a hatara, ki mennyit fizetett az ingatlanosnak, mennyi volt az ingatlan korabeli erteke, amit az ingatlanos ertekesitett?
(csak tiszta kivancsisag)
3-5% között van.
5% felett NAGY ÍVBEN kerüld őket.....
nekünk nem %-ra dolgozott, hanem fix árért. Hidd el, hogy nem az ingatlanos maga kapja azt a pénzt, hanem a cég nyúlja le a nagyobb részét. Nem aranyélet azért az a munka sem...:)
Nálunk 15 milliós lakásnál (eladtuk) 600.000 Ft volt az ingatlanos jutaléka, amiben benne volt az ügyvédi költség és az, hogy mi sose mentünk oda a lakáshoz, nem vettünk fel telefonokat és semmi.
Nekünk megérte, de a mi ingatlanosunk szuperül dolgozott, gyorsan és végig kommunikált velünk emailben, telefonon. Lehet, hogy szerencsénk volt, de ajánlanánk őt másnak is, az tuti. Egy hét alatt vitt a lakásba 8 olyan embert, akik tényleg azt a lakástípust keresték, rögtön tett valaki ajánlatot (megadta az árat). Elfogadtuk, következő héten már lakásokat néztünk, olyat, amilyet kerestünk is tényleg, és már azon a hétvégén az egyikre ajánlatot tettünk (alkudtunk). Következő héten már adásvételivel távoztunk:)
#4-es
A Ft 600 K egy becsületes összeg. (minusz ügyved)
Az adasvetelnel mi volt az amit Ti nem tudtatok volna megoldani, CSAK az ingatlanos?
Ha, az ingatlanos jutaleka mondjuk Ft 400 K volt, nem erte volna meg Nektek a munkat?
A munkahelyen sokkal többet, sokkal tovabb kell dolgozni ennyinel kevesebb havi fizetesert.
"nekünk nem %-ra dolgozott, hanem fix árért."
Lehet, hogy rosszul szamolom? ... de, mar az is a lakas aranak a 4%-a!
ezt az ügyvéd dolot nem egészen értem a 4-esnél. Jellemzően az ingatlanost az eladó fizeti, az ügyvédet meg a vevő.
A kérdező venni akar, vagy eladni? Eladóként simán kikerülheted az ingatlanost. Vevőként is mondhatod, hogy nem tárgyalsz velük, de sajnos a hirdetések zöme mögött ügynök van.
#8-as
Mi mar vettünk lakast, ingatlanost nem fizettünk, ügyvedet igen.
Az, hogy az 'ingatlanost nem fizettem' tkp. azt jelenteni, hogy en, mint vevö fizettem a jutalekot csak azt nem en adtam at. A vetelarba mar tuti bele volt kalkulalva a jutalek is. Ezert, szeretnem tudni, hogy kb. mennyi lehetett a jutalek. Puszta kivancsisag, mert mar ugyis mind.
4-es vagyok, mi adtunk is és vettünk is, sőt ki is adjuk az újat a segítségükkel:)
"A Ft 600 K egy becsületes összeg. (minusz ügyved)"
ez irónia? bocs, de írásban nem jön át:)
"Az adasvetelnel mi volt az amit Ti nem tudtatok volna megoldani, CSAK az ingatlanos?"
csak pár dolgot emelek ki:
-minden hirdetéshez hozzájutsz, nemcsak a nyilvánosokhoz
-9 hónapos terhesen egyszer se kellett szabit kivenni és a lakáshoz odamenni mutogatni a vevőknek (nem laktunk benne)
-átküldött egy csomó hirdetést, és tényleg értette, milyet keresünk (korábban mi is próbáltunk keresni, de Bp-en úgy pörög a piac, hogy mindenről lemaradtunk)
-csak olyan vevőjelölteket hozott, akik a mi lakásunkat akarták
-szerzett nekünk ügyvédet, aki megbízható stb, én nem ismerek ügyvédeket:)
-maga az ingatlanos valszeg kb 200-at kap meg ebből a dologból, a többit a cége, szóval nem kell őket ördögnek beállítani
-nekünk nem érte volna meg dolgozni nagyon sokat ilyen babavárós helyzetben, a férjem és én se akartunk emiatt járkálni, meg szabinapjainkat elveszíteni
-mikor először adtuk ki a lakásunkat, 100 ember jelentkezett, 25-öt hívtunk be, és borzalmas nagy munka volt azt megszervezni, közjegyzői szerződés, stb. egyszerűen ez most nekünk lelkileg és fizikailag nem fért volna bele
-ugyanaz, mint a 7-esnél, megmondtuk, hogy ennyit kell kapnunk a lakásért, hogy vehessünk egy nagyobbat. adja el ennyiért+a jutaléka
"A munkahelyen sokkal többet, sokkal tovabb kell dolgozni ennyinel kevesebb havi fizetesert."
ez nem minden munkahelyen van így szerencsére:)nekem pl. nem kell 200.000 Ft-ért fel-le futkároznom a fővárosban, lakásokat mutogatni, és telefonálgatnom és hülye emberek (mint mi vagy más eladók és vevők) hülye igényeit fejben tartanom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!