Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek hogy adjam el a...

Szerintetek hogy adjam el a lakást?

Figyelt kérdés

Eladásra szeretnék bocsátani egy budapesi lakást új építésű társasházban. Minden okés vele, csak van egy esztétikai hibája, ami engem nagyon zavar: végigrepedt a falfesték a plafon alatt a sarkokban a pár évvel ezelőtti kisebb földrengéskor.

Szerintetek hogy érdemesebb: kihívni egy szakit és kijavítva meghirdetni a lakást, vagy a hibával együtt eladni, aztán az új tulaj majd úgyis kifesti meg kijavítja magának?

2019. júl. 4. 12:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg az akkori földrengés miatt repedt meg a fal és nem azért mert folyamatosan süllyed, akkor én kifestetném és nem mesélgetnék róla.

De ha mégis statikai hiba miatt reped, akkor az pillanatok alatt ki fog derülni és kérhet a vevő kártérítést, vagy akár még vissza is léphet, még ha már benne is lakik.

2019. júl. 4. 12:49
 2/10 A kérdező kommentje:
A földrengéskor repedt meg, de attól még lehet, hogy süllyed is, fogalmam sincs. Én nem értek az ilyesmihez, és nem is ez volt a kérdés...
2019. júl. 4. 13:07
 3/10 anonim ***** válasza:

Kifesteném és nem mesélnék róla, ha tudom az okát.

Mivel statikai hibáról nem tudsz, így a miérteket nem nagyon kell hangoztatni. Esztétikai hibának fognám fel, amit ha kijavítasz, könnyebben eladod a lakást és szóba sem kell hozni. Ha nincs kedved vele molyolni, így is el lehet adni, ha rákérdez valaki, akkor pedig elmondod mitől van.

2019. júl. 4. 13:16
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
Természetesen az sem mindegy, hogy csupán milliméteres az a repedés, avagy egyfolytában nő azóta és már akár több cm-es??
2019. júl. 4. 13:43
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
Őőőő... hol volt földrengés pár éve Budapesten?...
2019. júl. 4. 19:55
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

4. válaszolónak: nem nőttek azóta, de alapból nagyon hosszúak, végigfutnak a plafon és a falak találkozásánál... szóval nem szép...

5. válaszolónak: sajnálom, hogy ezt tőlem kell megtudnod, de hazánkban sem ritkák a földrengések, csak mivel gyengék, nem nagyon érezzük. Az épületekben tehetnek kisebb kárt, a régi kémények ledőlhetnek meg ilyesmi. Amiről most szó van, az kb 10 éve volt.

2019. júl. 4. 22:01
 7/10 anonim ***** válasza:
6: Azért kérdeztem, mert akkor a biztosító fizeti a kárt, hogy ha ez bizonyítható. Éppen a tavasszal néztem utána budapesti földrengéseknek hasonló károsodás miatt, de nem találtam!
2019. júl. 5. 05:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Az újépítésűeknél inkább a száradásból, anyagzsugorodásból adódnak gyakran ilyen jellegű problémák. Minél gyorsabban csapják össze, annál több és komolyabb lehet, de valahol természetes.
2019. júl. 5. 07:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Azt én is tudom, hogy az új építésű társasházak nagyon trehányul vannak összerakva. De tényleg nem értek hozzá és nem ez volt a kérdésem. Hanem hogy megéri-e beleinvesztálnom a javíttatásba, vagy felesleges, mert annyit nem emelne a lakás értékén.
2019. júl. 5. 18:19
 10/10 anonim ***** válasza:

Annyit emelne, hogy repedten a kutya nem veszi meg.

2019. júl. 5. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!