Mibe fektessek 20 milliót? Érdemes lakast venni hogy dragábban adjam el késöbb?
30-50%-os lakásár emelkedésen vagyunk túl egy év alatt.
Innentől felmerül a kérdés, hogy merre tovább, de üveggömb nélkül ezt senki nem látja. Ugyanúgy jöhet stagnálás-összeomlás, ahogy további emelkedés.
Egyet el lehet mondani, hogy túlfűtött a piac, és ilyenre általában nem szabad beszállni, de volt már rá példa, hogy hasonló körülmények között még évekig tartott a rally.
Akkor mibe?
Már egyszer volt olyan mázlim hogy 20 millióért vettem valamit és 2 év után 35 millióért adtam el. De pl azon a helyen már biztosan nem várható emelkedés jelentősen mert irreális így is. Corvin sétány. De akkor pesten hol merre várható jelentős emelkedés?
Figyelj.
Az a baj a kérdéseddel, hogy a kibicnek semmi sem drága. Most én mondhatom, hogy vegyél lakást csepel külsőn, mert az Olimpia miatt majd duplázódik az ára, de aztán nem én fogok szembesülni azzal, hogy mégsem lesz olimpia, és a lakásod ára zuhan 2 éven belül 30%-ot.
Arra a választ, hogy hol és mit érdemes most venni emberek ezrei kutatják Mo-n, mindenkinek van egy tippje, aztán vagy bejön, vagy nem. Ki tudja... Hidd el, senki sem látnok 20 millió pedig kevés arra, hogy olyasmibe vágj, ami biztos bejön. A kopaszi gáton nem tudsz belőle komplett lakóparkot és irodaház blokkot építeni.
Egyes elemzők szerint még fog tartani a lakáspiaci áremelkedés egy ideig. Szerintem egy érdeklődést után érdeklődést megér.
Persze az sem mindegy, hogy hosszútávban gondolkodsz vagy sem.
Hosszútávon nem rossz döntés az állampapír, blue chip részvények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!