Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek kifizessem a...

Szerintetek kifizessem a lakáshitelt vagy valami másba fektessek?

Figyelt kérdés

Vettem egy lakást 7 éve.Három millió hitelt vettem föl húsz évre.Forint alapú a kamat nem változik.

Évente minimálisan csökken a törlesztő.A 7 év után a tartozásom még mindíg szűken 2.6 milla körül van.A lakás ki van adva,én másik városban bérlek lakást.

Mostanra sikerült összegyűjtenem annyi kézpénzt,hogy ki tudnám fizetni a hitelt egy összegben.Tehát a kérdés,hogy kifizessem vagy fektessem másba?

2016. ápr. 13. 14:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fizesd ki. Ha kifizeted tiszta a lakásod,és igy az albérleti dij is megmarad. Mint egy kissebb jövedelem. Ha másba fekteted elbukhatod. /rizikó nélkül nincs nyereség/ De a biztosra menj. Fizesd ki és gyüjtsd megint a pénzt. Aztán fektess be
2016. ápr. 13. 15:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is fizesd ki. Gondolj bele, még min.13 évig lenne egy iga a nyakadon, közben bármi történhet, akár a munkahelyeden, akár az életben. Nem tudom, hány éves vagy, van-e gyereked, de ha még nincs és családot akarsz alapítani, akkor jól jön, hogy nincs egy plusz teher rajtad.
2016. ápr. 13. 15:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Mivel a lakáshiteled kamata biztosan magasabb, mint az a hozam, amit valamiféle befektetés után kapnál, ezért szinte biztos, hogy akkor jársz jobban, ha minél előbb visszafizeted.
2016. ápr. 13. 16:30
 4/5 anonim ***** válasza:

"Forint alapú a kamat nem változik. "

Hacsak nem valami spéci fix kamatú hitel, akkor bizony változhat. És ahogy már írták, a biztonságos befektetések hozamai jóval kisebbek, mint a kamatod, jobb üzlet kifizetni.

2016. ápr. 13. 16:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Én is erre hajlok.
2016. ápr. 13. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!