Ha odaírom az ingatlanhirdetés alá hogy az ár fix miért próbál minden második vevő már a telefonban alkudozni?
Figyelt kérdés
Aki meg eljön megnézni az meg ott próbál alkudni, hogy "jaj foltos a fal, le kell festeni, enged 4 milliót?"
Miért nem lehet megérteni hogy ennyibe kerül vagy kell ennyiért vagy nem. Egyébként korrekt árat adtam meg, két héten belül el kelt, csak közben futottam egy csomó felesleges kört.
2019. júl. 3. 15:37
1/12 anonim válasza:
Mert ha mégis meggondolod magad (mert régóta nincs vevőd) és engedsz az árból, akkor ez neki tiszta haszon.
2/12 anonim válasza:
Mert ez tipikus proli, cigó szokás idehaza.
3/12 A kérdező kommentje:
Ha hónapokig nem tudom eladni akkor csökkentem az árat.
2019. júl. 3. 15:44
4/12 mindentudó99 válasza:
A vevő nem biztos hogy tudja hogy hónapok óta árulod. Bepróbálkoznak. Nem baj megmondod neki megegyszer hogy nem. Azt végkép nem értem miért proli cigánykodás ez. Teljesen természetes dolog.
5/12 anonim válasza:
Nos ezért kell néhány százezerrel fölé lőni a kívánalmaknak. És akkor engeded alkudni, de te úgyis azt az árat kapod amire szükséged van. Ez ennyire egyszerű. Háznál nem szokás fix árat adni. Műszaki cuccnál már igen.
6/12 anonim válasza:
Én pár X-en túl, azt tanultam? nincsen vásár alku nélkül!
Mint írták, emeled az árat, és megkapod azt amennyit szeretnél. Bármit adsz el, 10-15 % nyugodtan rá tehetsz! Azt le alkudja, és mindketten örültök!
7/12 anonim válasza:
Marha drágák a lakások most, 1 millió, sőt párszázezer is nagyon sokat számít... Persze, hogy próbálkoznak. Másik oldalról nézve, persze, h ogy idegesítő. De hát ez van. Ha valaki szerint ez proli dolog akkor sajnálom...
8/12 anonim válasza:
Alku nélkül nincs üzlet :)
Persze ésszerűen kell, én úgy szoktam, hogy a tizedesvessző utáni összeg alku tárgyát képzi.
9/12 anonim válasza:
2# itt nem almát veszel a piacon... Nem 500 Ft, hanem több százezer vagy millió a tét...
10/12 anonim válasza:
Ennek lélektana van. Te ebben az esetben elvetted azt az örömöt a vevőtől, hogy lealkudhatott volna az árból. Ahogy írták, ezért kell kicsit magasabb árat megadni, engedsz belőle, amennyire gondoltál, te is örülsz, vevő is örül, mindenki boldog. Én autót sem vettem még úgy, hogy ne alkudtam volna belőle. Egy ritkaságra rá voltam izgulva, de az eladó egy fillért nem akart engedni az árból. Otthagytam, mert így nem kellett, elvette az elégedettség érzését, hogy fix áron kínálta. Mondom, ennek lélektani hatása van. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!