Hogyan menjek házat nézni? Hogy érdemes alkudni, hogy ne járjak túl roszzul?
Most megyek megnézni egy házat egy óra múlva.
Az eladó telefonban előre azt mondta, hogy egy ember már megnézte az ingatlant és ajánlatot is tett, a hirdetési árat megadja.
Hogyan érdemes innen folytatni az üzletet, ha nem célom milliókkal vagy akár csak százezrekkel feljebb tornászni az árat?
Kp-s vásárlás lenne
Toldd meg egy századdal, és közöld hogy kp-ben fizetsz.
De csak abban az esetben él az ajánlatod, ha helyben írásban megegyeztek valamennyi foglalóval.
Tölts le egy foglaló szerződést a netről, és persze kérj le egy tulajdoni lapot az ügyfélkapuról.
Sok esetben nagy kamu, hogy más érdeklődő is van. Azért is mondják, hogy komolyabban vedd és elkezdd sürgetni a dolgot, nehogy elvigyék előled.
Ha mégis van más érdeklődő, akkor azzal tudsz te nyerni, ha készpénzes vevő vagy.
Alkudozàst nem erőltetném, de a felül licitàlàst sem
Lefelé alkudni mostanság nem igazán lehet, legalábbis, ha jó helyen lévő, jó állapotú házról van szó.
Amikor én panellakást adtam el (áron alul) már a hirdetés másnapján hárman jöttek megnézni, végül azé lett, aki többet ajánlott és szimpatikus is volt.
De egy vidéki, faluban lévő, netán rosszabb állapotú házról van szó, akkor lehet helye az alkunak.
Akármennyire is jó vételnek tűnik, én tuti nem állnék bele egy ilyen licit versenybe és biztosan nem vennék meg úgy egy házat, hogy csak fél óra alatt átnéztem és azonnal lefoglalózom.
A szomszédságot biztosan megnézném, be is csengetnék pár szomszédhoz, hogy mi a véleménye a környékről/lakóközösségről, vannak-e bajos szomszédok (c-k), na meg tényleg okos gondolat az amit írtak, hogy elkérném a közüzemi számlákat.
Valószínűleg egy élet munkájával összetett pénzt készülsz elkölteni, ne kapkodj semmiképp!
Sajnos a környéken simán el tudom képzelni hogy elkezdik fellicitalni az épületet.
Szakemberrel mentem, aki szerint jó vétel, alig kell valamit csinálni rajta, az is inkább az ízlés kérdése.
Végül 200ezret ígértem rá, és kp-t, de így is vár még egy nézelődőt az eladó.
Meg mondtam neki, hogy efölé az ár fölé nem megyek, mert akkor nézek másikat.
Erre azt ígérte, jelentkezik minden esetben a másik érdeklődő látogatása után.
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!