Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Más is került ilyen helyzetbe?...

Más is került ilyen helyzetbe? Pár éven belül lakást terveztél venni, kiszámoltad mikorra sikerül, de konkrétan kétszeres-háromszoros árak lettek?

Figyelt kérdés

Még két éve kezdtem el az árakat nézni, egyedül vagyok, így egy kisebb panellakást néztem, 10-14M körül. Úgy voltam vele, hogy 2-3 évig még gyűjtök, majd egy kis hitellel megpótolva meg tudom majd venni, láttam a célt + hogy mennyi idő kell ehhez.

A téma kezdett egyre aktuálisabbá válni, erre tavaly szembesültem vele, hogy ugyanazok az ingatlanok, amiket néztem konkrétan az már 28-30 Millió Forint! 2014-ben még hasonlót 7 Millióért vettek ismerőseim, és azóta a fizetések sem változtak (legalábiss ismerőseöm körében nem). (Debrecen)

Odáig fajult a helyzet, hogy az ehhez fűződő szorongásaim napi szintűvé váltak, úgy érzem, hogy soha nem fogok tudni lakást venni (a fizetésem persze egy centet se emelkedett), így már a jövőbeli családalapításról és mindenmásról is lemondtam.

Esetleg volt valaki így hasonlóan illetve van-e valakinek valamilyen ötlete, hogy lehet enyhíteni a szorongást? A sz*arok bele módszerrel annyi a gond, hogy igazából az idő telik, de semmi nem változik. Köszönöm.

28L

2019. jún. 23. 13:56
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

30-asnak

[link]

2019. jún. 25. 17:35
 32/36 anonim ***** válasza:
31: Hol van, hogy mennyi támogatás jár és milyen feltételekkel a Daciához és a Fiathoz?
2019. jún. 26. 00:11
 33/36 anonim válasza:

Hasonlóképpen jártam, mint a kérdező, azzal a különbséggel, hogy a szülők a válság mélypontján elkótyavetyélték a nagyanyai örökséget(budapesti garzon).

A helyzet matematikailag ugyan nem reménytelen, de személy szerint elvesztettem minden motivációt.

2019. jún. 28. 11:46
 34/36 anonim válasza:
Ha összegyüjtöttél annyi pénzt inkább fektesd be mondjuk aranyba.. elöbb utóbb lesz egy válság, vagy mondjuk eltörlik a csokot és akkor lezuhan az ingatlan ára még akár a két évvel ezelötti alá is, az arany pedig megörzi értékét.
2019. aug. 7. 10:46
 35/36 anonim ***** válasza:

2013-ban volt (nem sok) megtakarított/félretett pénzünk.

Akkor a béka feneke alatt voltak az ingatlanárak...

Rokonoktól kaptunk kölcsön, ill. a nagypapám által hagyott örökségből (olyan 3M forint volt) tettünk hozzá.

3,5 millió (!!!) forintért vettük a lakást... (+ Egyéb költségek).

Budapesten. Ez egy ~30 négyzetméteres garzon egy nagyobb társasházban, központi helyen, közel vannak a vasút/busz/villamos állomások, jók a munkalehetőségek, nem probléma a parkolás sem.

A szomszédos lakást 1-2 éve ~12 millióért adták el. Pedig az csak 2/3 akkora alapterületű!!! Vagyis a miénk ma kb 18M-t is érhet.

Hihetetlen, hogy mennyire drágultak az ingatlanok, manapság 3,5 millióval kitörölhetném a popómat.

Mehetnénk a sz-hoz sírni.

F

2019. aug. 22. 15:04
 36/36 anonim ***** válasza:

@35: Az szép, hogy a 3.5 millióért vett lakásotok ma 18-at ér. S akkor még egyesek csak kétszeres-háromszoros áremelkedésről írnak. Már megyeszékhelyeken is néhol eléri a négyszereset, Budapesten akár az ötszöröset is (gondolom a lakásotok budapesti). Ezek az árak már a válság előtti áraknak is átlagban a két és félszeresei, akár háromszorosai (én emlékszek az akkori árakra). Nálunk nem csak a gomba nő gomba módjára:

[link]

Persze, ilyenkor védekeznek, hogy mert a fizetések is ennyivel nőttek (de messze nem).

2019. aug. 22. 16:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!