Más is került ilyen helyzetbe? Pár éven belül lakást terveztél venni, kiszámoltad mikorra sikerül, de konkrétan kétszeres-háromszoros árak lettek?
Még két éve kezdtem el az árakat nézni, egyedül vagyok, így egy kisebb panellakást néztem, 10-14M körül. Úgy voltam vele, hogy 2-3 évig még gyűjtök, majd egy kis hitellel megpótolva meg tudom majd venni, láttam a célt + hogy mennyi idő kell ehhez.
A téma kezdett egyre aktuálisabbá válni, erre tavaly szembesültem vele, hogy ugyanazok az ingatlanok, amiket néztem konkrétan az már 28-30 Millió Forint! 2014-ben még hasonlót 7 Millióért vettek ismerőseim, és azóta a fizetések sem változtak (legalábiss ismerőseöm körében nem). (Debrecen)
Odáig fajult a helyzet, hogy az ehhez fűződő szorongásaim napi szintűvé váltak, úgy érzem, hogy soha nem fogok tudni lakást venni (a fizetésem persze egy centet se emelkedett), így már a jövőbeli családalapításról és mindenmásról is lemondtam.
Esetleg volt valaki így hasonlóan illetve van-e valakinek valamilyen ötlete, hogy lehet enyhíteni a szorongást? A sz*arok bele módszerrel annyi a gond, hogy igazából az idő telik, de semmi nem változik. Köszönöm.
28L
A mai ingatlan helyzetben átlag dolgozó polgárként az jár jól, aki ad1: örökölt, vagy több meglévő ingatlana van, ad2: marha sokat keres, ad3: nagycsaládos.
Én csak azért vagyok marha mérges, hogy az állam ilyen módon beleszólt és felnyomta az egekbe az ingatlan árakat, továbbá azt is ő határozza meg, hogy ki juthat lakáshoz. Nem kell ezen semmit sem ragozni, mindenki tudja, mi a helyzet, te gyermektelenként, vagy esetleg kapcsolatban előként, ne adj Isten 1 gyerekkel elmehetsz a halál f#&zára, akár éhen is dögölhetsz, a híd alatt is alhatsz, nem vagy jó parti az állam szemében, nem vagy jó befektetés. Ezzel szemben, aki kitolt magából 3, vagy több gyereket, éli világát. Én nem akarok 3 gyereket szülni, de nekem is jogom van egy lakáshoz, vagy 1 gyerekhez, nem pedig nyomorogni egész életemben. Ez az, ami nagyon igazságtalan. Remélem hamarosan kipukkan az ingatlan csecs, mert ezt már lassan ember nincs, aki átlag színvonalon él és meg bírja fizetni. Nekem jó, ha más 3 gyereket vállal segélyért, 30 milla hitel van a házán, meg 10 az autóján, de akkor legyen lehetősége másnak is ÉLNI. Igazságtalan, ami ebben az országban megy és ezt nem politikai szempontból mondom, mert nem érdekel a politika, de mindennek van határa. Mi is szeretnénk egy gyereket, nagyobb házat, mert k&&va kicsi, amiben most élünk, de állambácsi eddig mivel támogatott? Semmivel. Most jön a babaváró, ha nem akarunk egész életünkben itt tengōdni, meg még gyereket is akarunk, kénytelenek leszünk felvenni. Hogy elég-e? Nem. Ez az ingatlan cirka 20 milliót ér, 39 nm. Add hozzá a 10-et, az 30. Te ebből pesti agglomerációban hol veszel egy minimum 60-70 nm-es házat, amihez nem kell hozzányúlni, vagy csak minimálisan? Elmondom, sehol. Ez az, ami nagyon elkeserítő.
De tényleg felhàborìtò, hogy mi adó fizetők dobjuk össze ezeket a támogatásokat és nem elég, hogy semmit nem kapunk belőle, hanem még direkt hàtràltat és megnehezìti az életünket.
Egyébként nem izgat, ha valakinek most emiatt jó, örülök neki, ha sok család otthonhoz jut. De a fiatalok nagy részétől pont, hogy megfosztottàk a lehetőséget.
Ki akar 3 gyereket a klìmavàltozàs korában? Meg úgy egyáltalán miért kell büntetni azért valakit, mert nem vágyik 3 gyerekre?
8-as vagyok a "fityiszes"
4 gyerekkel nem igazán tudunk mit kezdeni ezzel a nagy családsegítéssel
nincs örökségünk, feleségem szüleinél lakunk, tavaly felújításra szerettünk volna, de nem a miénk a ház, így maradt a cofidisz, most azt nyögjük
jelenleg árulják/áruljuk elég nagy és értékes ház, de drágán senki nem veszi meg, hiszen a csok ebben az esetben nem sokat ér, viszont az ára baromira felment miatta, de ha el is adjuk, csak újra kapunk 10 millát, új ház ami elég is hatunknak vidéken is 50 milla, megint adtunk egy pofont a sza..nak
a többi plakát ba...ságot sem kell elhinni fizetünk a suliban az ebédért, tavaly megvettük a 7 személyes új dácsiát, azt is nyögjük, most az egy éves kocsink a 7 személyes állami támogatás miatt sza...t se ér, hiszen ki vesz egy éves kocsit 2,5-3 milláért ha újat kap 2-ért, persze aki 7 személyes audit, vagy volvot vesz, na az jár a legjobban, meg akinek van a zsebében 40-50 milla, az állam ad hozzá még tizet
a hitelek azok mennek ész nélkül, lesznek még itt érdekes dolgok
"ki vesz egy éves kocsit 2,5-3 milláért ha újat kap 2-ért"
Új kocsit 2 milláért??? MMII???
4 milliós 7 személyes dácsia felét fizetik ha van min 3 gyerek, 2,5 millió az állami támogatás de max a kocsi árának a felét állják, így jön ki a 2 millió
persze a 40 milliósba is segít az állam, 2,5 el, a szlogen...most figyelj!
aki idáig nem engedhette meg a 7 személyes kocsit, most segítenek neki...
ez egyébként egy tök jó dolog, csak itt megint a Q7-es audi-t, meg a BMW X5, X7-est stb. nem értem...
27# pont ez a vicc, hogy a lakástakarèkok után járó állami támogatásokat elvették, mert állítólag sokan szaunàra meg egyéb luxus dolgokra költötték.
Erre bejön ez az autó támogatás felső határ nélkül. Bejön a falusi csok, amivel tudnak Balaton parti nyaralót venni, vagy Tokajban nyaralót stb..
Ezek nem luxus dolgok?
Az ltp-t legalább bárki megkaphatta, kortól, nemtől, családi állapottól és gyerekek számától függetlenül. Igazságosabb volt, mint ami most megy.
Na ha te így érzed magad, mit szóljak én.
Mi úgy 4 éve néztünk ki egy kis kőbányai lakást a férjemmel 8 millióért, már a szerződés is megvolt, de aztán az utolsó pillanatban visszatáncoltam és nagy hisztik árán lebeszéltem őt is, mert nagyon lehúzta az értékbecslő és túl sok hitelt kellett volna felvenni rá. A gatyánk is ráment volna a törlesztőrészletekre és féltem, hogy hosszú távon be fogunk dőlni vele. Egy évvel később előléptették, röhögve fizettük volna a törlesztőt, de hát mindegy volt már. Válogatni kezdtünk, vártunk az igazira, kitaláltuk, hogy inkább házat vennénk. Most fogjuk a fejünket. Képzeld el, most mennyiért el tudnánk adni azt a nyamvadt lakást, gond nélkül továbblépnénk belőle. Minden nap eszembe jut, hogy mekkora ökör voltam... Sajnos nem vagy egyedül. Én sem látom a kiutat már. 29/N
27: 4 millió a 7 személyes Dacia? MII????!
Muti már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!