Akik kiköltözek az agglomerációba, megbántátok?
Agglomerációban lakom, soha nem éltem a fővárosban és nem is fogok.Egyik szombat reggel a Móricz Zsigmond körtéren volt dolgom, amit ott láttam az elborzasztott.
Reggel, tök részeg "emberek" fetrengenek mindenfelé a földön szó szerint sz@r,húgy és okádék borította a járdát.
Hát köszönöm szépen,de inkább utazok egy órát mint, hogy minden reggel a kapualjban sz@arkupacokat,drogosokat kerülgessek.
06:18
Segített valaki, hogy ennyi hülyeséget össze bírtál írni??!
(Bp.-en nem jön ki a pizzás meg a szerelő?? Ne szedd tovább amit szedsz!)
Azt ne felejtsük el, hogy a hajléktalanok 99 százaléka vidékről jött fel...
Budapest csak eteti őket.
Évekig laktam Érden, és jártam Budára dolgozni, előtte Pesten laktunk, úgyhogy ültem mindkét lovon, ha úgy tetszik.
Ha nem kellett volna az otthon töltött időmben a szomszédok életét hallgatnom, illetve a nagykörút járdáin a váladékokat kerülgetni, nagyon szívesen laktam volna ott továbbra is. Akit ezek nem zavarnak, annak tökéletes választás lehet a nagyvárosi élet. Jártam onnan B.örsre dolgozni 4-6+cégesbusszal, napi 30-40perc alatt ajtótól ajtóig meg volt az utazás. Amikor Bp-n volt a munkahely, kocsival 10 perc alatt ott voltam.
Kiköltöztünk Érdre, családi ház, kis kert, stb. Budai munkahelyre fél nyolcra beértem 30 perc alatt kocsival. Fehérvári útra busszal 1 óra alatt, 2 átszállással, ajtótól ajtóig.
A bejárás engem nem zavart, nekem mindegy, hogy 30p, vagy 60 p alatt vagyok otthon, ha tudok normális körülmények között pihenni.
Viszont a kertes ház körül folyamatos a munka. Levélszedés, fűnyírás, festés, nekünk öreg házunk volt, állandóan bekrepált valami, minden nyáron tataroztam, mert annyi pénzünk nem volt, hogy egyszerre felújítsuk az egészet.
A szomszédokkal nem volt gondunk sosem, de jó időben ott is ment a flex, fűkasza, mindentugató kutya, vagy csak bulika volt valahol, aztán szombat éjjel csukott ablakok mellett is hallgattad a mélynyomót.
A bejáráshoz a benzinpénzt persze egyik munkahelyem se térítette, simán elmegy havi 25-30 erre is.
A legkényelmesebb az volt, amikor helyben dolgoztam. De egy szó mint száz, az ingázás és a családi ház sok macerával jár, nem való mindenkinek. Én nem bántam meg, most is vidéken dolgozom, kocsival kell bejárnom 14 km-t, de egész más, mint az agglomerációból Pestre.
Pozitívum:
Vidékies nyugalom
1-2 agglomerációs település fejlődő tendenciát mutat
1-2 agglomerációs település kifejezetten zöld környezetben van
Általában nagyobb telkek vannak felosztva Budapesthez képest (kivétel az agglomerációs új lakóparkokat)
Olcsó(Olcsóbb vagy ugyanannyiba kerül egy 90 nm-es ház pici kerttel, mint Budapesten egy 70 nm-es lakás.)
Lehet és könnyű a házi-és haszonállattartás.
Hátrányok:
Kevesebb a helybéli lehetőség a bevásárlásra, orvosi, patikai és egyéb egészségügyi ellátásra, bölcsődei, óvodai férőhelyek elérhetőségére, iskolaválasztásra
Helybéli munkahelyek nagyon korlátozottak, színvonalas munka kb 5-6%-ukban elérhető.
Agglomerációból Budapestre és vissza bejárni napi szinten, hosszútávon rendkívül fárasztó, távolságtól és közlekedéstől függően drága és rengeteg időt vesz el a hasznos szabadidőből.
Agglomerációs közlekedést nem fejlesztik, viszont a kitelepülők száma meredeken nő.
Az újépítésű agglomerációs ingatlanok lakótelep hangulatúak, nincs zöldfelület.
Család esetén általában 2 autó fenntartása szükséges.
Szórakozás, kulturális lehetőségek nem vagy alig vannak.
Nagyjából ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!