Ilyen tényleg létezik, hogy 2 hónap alatt milliókkal emelkedtek az árak, megint?
aki egy 32nm-es egérlyukért ad 30 milliót, annak valahol elmentek otthonról...
Inkább rohadok minden nap 2 órát egy dugóban, és élek egy olyan házban, ahol nem behúzott hassal kell közlekedni.
Budapesten a végrehajtók nyálcsorgatva várják, hogy rárepülhessenek valakinek a kecójára.
Bár lassan úgyis eladja mindenki a lakását budapesten, előbb utóbb rákényszeríti a piac.
Ha van pénzed, fizess.
Csak tudnám miért? :(
Igen, létezik. Én is így jártam, igaz 2015-ben. Eladtam a lakást, hiteles volt a vevő. Mire készhez kaptam az egész összeget 3 millióval többért tudtam volna eladni.
Igaz, közben le is foglalóztuk a másikat, így annak sem emelkedett az ára.
Nálunk a szomszédok között is van olyan, aki azért hirdeti a lakását évek óta áron felül, hogyha jön egy palimadár, akkor elvigye. Mi meg úgy döntöttünk, hogyha a lakásunk piaci értéke eléri a 31-32 milliót, akkor mi is költözünk innen. Két éve 16-ért vettük, most 27 körül mennek a hasonló lakások.
Én azt gondolom mi így jól jártunk. A lakásunk értéke már sosem fog oda visszazuhanni, ahonnan indult, a hitelünk sosem lesz több, mint amennyit a lakás ér. Én ebben látom a veszélyt. Sokan kicentizve vesznek fel hitelt ma, ha kamatostól kiszámolja, sokkal de sokkal többet fog visszafizetni, mint a lakás jelenértéke. Ha kicsit ereszt az ingatlanlufi, esetleg párhuzamosan nőnek a kamatok, akkor eljutunk oda, ahova 2008-ban a devizások. Sok sok fizetésképtelen hiteles, az ingatlanok pedig kevesebbet érnek, mint amennyi tartozás van rajtuk. Óvatosan kellene ezt az embereknek kezelni, de mindenki a saját kárán tanul.
“Ennek nincs semmi fundamentális (valós) alapja”
Dehogynem, mégpedig az, hogy ennyiért is megveszik. Miért adnám kevesebbért, ha ennyit is kaphatok érte?
18-as: a megjegyzésemet úgy értettem, hogy én nem érzem, nem látom, hogy a magyar gazdaság teljesítménye, vagy az emberek fizetése olyan óriási mértékben változott volna 2-3 év alatt, mint -mondjuk- a panelárak emelkedtek.
Azaz nem látok az egész mögött egy ilyen kézzel fogható gazdasági hátteret.
Az nyilván igaz, hogy minden annyit ér, amennyiért el lehet adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!