Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ilyen tényleg létezik, hogy 2...

Ilyen tényleg létezik, hogy 2 hónap alatt milliókkal emelkedtek az árak, megint?

Figyelt kérdés
Januárban adtam el a lakásomat, hercehurcák minden lezajlása után április vége felé kaptam kézhez a pénzem. És itt jött a fekete leves, horribilisen emelkedtek az árak! Komolyan nem tudom ezt ép ésszel felfogni, hogy mitől? Ami lakás akkor 23 m volt most 26m..

2019. máj. 6. 15:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
26%

aki egy 32nm-es egérlyukért ad 30 milliót, annak valahol elmentek otthonról...

Inkább rohadok minden nap 2 órát egy dugóban, és élek egy olyan házban, ahol nem behúzott hassal kell közlekedni.

Budapesten a végrehajtók nyálcsorgatva várják, hogy rárepülhessenek valakinek a kecójára.

Bár lassan úgyis eladja mindenki a lakását budapesten, előbb utóbb rákényszeríti a piac.

Ha van pénzed, fizess.

Csak tudnám miért? :(

2019. máj. 6. 20:01
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Sokan hirdetik többre, mint amennyit ér, aztán vagy elviszik vagy nem. Én is nézegetem már egy ideje a lakásokat és egy-két eset számomra érthetetlen. Fél évig hirdettek egy lakást 27.9m-ért, de nem ment el (számomra annyit sem érne), aztán szépen eltünedeztek a hirdetések. Most ugyanarra a lakásra ugyanazokkal a képekkel újra megjelentek a hirdetések 29.9m-ért hirdetve. Nem ment el 27.9-ért fél év alatt és most emel rajta 2 milliót. Amíg van elég ember, hogy ilyen horribilis összegek mellett lakást vegyen, addig nem fognak lejjebb menni az árak, csak feljebb, mert mindig mindenki többért akarja eladni, ami érthető.
2019. máj. 6. 22:26
 13/19 anonim ***** válasza:
12: Elment. Az új tulaj hirdeti.
2019. máj. 7. 06:37
 14/19 anonim ***** válasza:
jön a "Punyaváróhitel" az még rádob 5-öt kb.
2019. máj. 7. 09:20
 15/19 anonim ***** válasza:

Igen, létezik. Én is így jártam, igaz 2015-ben. Eladtam a lakást, hiteles volt a vevő. Mire készhez kaptam az egész összeget 3 millióval többért tudtam volna eladni.

Igaz, közben le is foglalóztuk a másikat, így annak sem emelkedett az ára.

2019. máj. 7. 09:21
 16/19 anonim ***** válasza:

Nálunk a szomszédok között is van olyan, aki azért hirdeti a lakását évek óta áron felül, hogyha jön egy palimadár, akkor elvigye. Mi meg úgy döntöttünk, hogyha a lakásunk piaci értéke eléri a 31-32 milliót, akkor mi is költözünk innen. Két éve 16-ért vettük, most 27 körül mennek a hasonló lakások.

Én azt gondolom mi így jól jártunk. A lakásunk értéke már sosem fog oda visszazuhanni, ahonnan indult, a hitelünk sosem lesz több, mint amennyit a lakás ér. Én ebben látom a veszélyt. Sokan kicentizve vesznek fel hitelt ma, ha kamatostól kiszámolja, sokkal de sokkal többet fog visszafizetni, mint a lakás jelenértéke. Ha kicsit ereszt az ingatlanlufi, esetleg párhuzamosan nőnek a kamatok, akkor eljutunk oda, ahova 2008-ban a devizások. Sok sok fizetésképtelen hiteles, az ingatlanok pedig kevesebbet érnek, mint amennyi tartozás van rajtuk. Óvatosan kellene ezt az embereknek kezelni, de mindenki a saját kárán tanul.

2019. máj. 7. 09:24
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem gondolnám, hogy ismét lesz egy 2008, de egy kis zuhanást, vagy lengést várok a mostani Orbán-ciklus végére.
2019. máj. 7. 11:25
 18/19 anonim ***** válasza:

“Ennek nincs semmi fundamentális (valós) alapja”

Dehogynem, mégpedig az, hogy ennyiért is megveszik. Miért adnám kevesebbért, ha ennyit is kaphatok érte?

2019. máj. 8. 01:24
 19/19 anonim ***** válasza:

18-as: a megjegyzésemet úgy értettem, hogy én nem érzem, nem látom, hogy a magyar gazdaság teljesítménye, vagy az emberek fizetése olyan óriási mértékben változott volna 2-3 év alatt, mint -mondjuk- a panelárak emelkedtek.

Azaz nem látok az egész mögött egy ilyen kézzel fogható gazdasági hátteret.

Az nyilván igaz, hogy minden annyit ér, amennyiért el lehet adni...

2019. máj. 8. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!