Ingatlan vásárlása árverésen?
A végrehajtási törvényt tanulmányozd át!
141. §-nál kezdődik az ingatlanárverés.
Ha nem nyersz, visszakapod az előleget.
Ha nyersz, behív a végrehajtó, hogy írd alá a jegyzőkönyvet, és megállapodtok, hogy mikor fizeted be az előleg és vételár különbözetét.
Miután befizetted, a földhivataltól kapsz felhívást - menj be, és vidd magaddal a B400-as nyomtatvány 0-1-2-es oldalát kitöltve.
Ha a lakók nem költöztek ki mire kifizetted a vételárat, akkor 15 napon belül kérd a lakás kiürítését a végrehajtótól!
Srácok, elfelejtettétek, hogy van még az árverési jegyzőkönyv (határozat) aláírásától számítva 30 nap nyitott idő ún. végrehajtási kifogás megtételére, amit tudtommal bárki megtehet, de főleg az adós fog hogy húzza az időt.
Ha elveszti a kifogást, nem tudom mennyi idő múlva de akkor tiéd az ingatlant, ha megnyeri (elvileg 100-ból 1x) akkor nem tudom hogyan tovább. Ezt még én se tudom, elfelejtettem az irodát megkérdezni mikor ezzel foglalkoztam.
De van benne rizikó az tény, így vagy úgy.
Felkapott helyen valóban így van. De sokszor - legalábbis amit én láttam - még úgy is ár alatt mentek el, legalábbis a lakások.
Ahol még a rendes úton meghirdetett ingatlanok se kelnek el, ott kutya se licitál, még az 1/1-re se.
Csak úgy meg nem érdemes venni látatlanban, mert ugye nem látod csak a házat kívülről.
Pl egy IV. kerületi panelt 2szobásat kapsz felújítottat 25ért, licitálásnál meg a zsákbamacska megáll 23.5-ért mondjuk. És nagy valószínűséggel erre költeni is kell.
Én régen azt hittem, hogy szz...ért... hu...gyért elmennek ezek az árveréses lakások, de közelsem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!