Ingatlan megvásárlása után, kapok majd tulajdonlapot?
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni ha kifizetek egy ingatlant(zárt kert ing. )és majd küldik a csekket hogy fizessem ki az illetéket, avval együtt kapok tulajdonlapot is?
A 2. kérdésem:kinek, mennyi idő alatt küldték?
Az utolsó pedig az lenne hogy tényleg igaz lehet hogy a kissebb összegü illetékeket (500ezer alatti )automatikusan 12havi egyenlő részletfizetési lehetöséggel küldik ki?
Köszönöm a válaszokat!
"majd küldik a csekket hogy fizessem ki az illetéket, avval együtt kapok tulajdonlapot is?"
Nem.
"A 2. kérdésem:kinek, mennyi idő alatt küldték?"
12 hónapon belül.
Nekem 11 hónap után jött ki.
"a kissebb összegü illetékeket (500ezer alatti )automatikusan 12havi egyenlő részletfizetési lehetöséggel küldik ki?"
Nem, kérni kell a részletfizetést.
Az ingatlannyilvántartási eljárás a benyújtástól számított 60 nap.Hogy a Földhivatal határidőn belül dolgozik-e, nem tudom, elvileg így kellene.
Az illetéket a NAV küldi ki, és ahogy írják, ez is változó, de a teljes összeget küldi, Neked kell kérelmezni ha részletekben szeretnéd fizetni.
Mi 3 éven belül adtunk el ingatlant, ebben az esetben még já illetékkedvezmény, de az ügyvéd azt mondta,hogy mindenképp' a teljes összeg jön ki és úgy kell kérni a kedvezményt amennyiben jár.
Meglepődtem,hogy az egyik válaszoló írta, már előre jelezte az ügyvéd...
Köszi a választ!
Én azon csodálkozom hogy nem kapok egy tulajdonlapot, amikor a nevemre kerül.
Te se kaptál?
Külön lelehet kérni ügykapun, azt tudom.
Ja és mi kell ahhoz hogy elengedjék részletekbe, van valami kikötés? Volt már 1/2 ingatlan a nevemen.
Köszi ha válaszolsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!