Milyen környéknek számít Óbuda vagy Kelenföld?
Sziasztok.
Budapestre fogunk költözni és ismerkedünk a városrészekkel.
A munkahelyünk a belvárosban lesz, de itt annyira nem szeretnénk lakni. Ezért fontos, hogy jó közlekedés legyen a kerület és a munkahely között.
Óbudán a villamos közelében (5 perc gyalog) vagy Kelenföldön metró közeli, vagy 4-es vonal környékeken gondolkodunk, de egyáltalán nem tudjuk megítélni, hogy mennyire biztonságos, kulturált, stb a környék.
Nem nagyon szeretnénk rengeteg panelra néző otthont, de dombon sem nagyon tudjuk elképzelni vagy forgalmas út mellett.
A 4-es metró vonala, Lágymányos vagy akár a Mammut környéke egyébként milyen környéknek számít?
Köszönöm!
A Mammut környékéről tudok nyilatkozni.
Az egy jó környék.
Köszi.
Miért ítéled meg jó környéknek?
Kelenföld a szerelmem. 2,5 évig dolgoztam ott, de már előtte is ismertem.
Szerintem egész jó környék, bár nem tartozik a legelitebbek közé és talán a legbiztonságosabbak közé se, de sok a fa, a zöld, nem belváros, mégis minden közel van.
Sok a családos, sok a kiskert, gondozott előkert, fejlődik a terület.
Az utolsó hónapokban, amikor ott dolgoztam, azon gondolkoztam, hogy le kellett volna fotózni a környéket amikor ott kezdtem dolgozni és az utolsó napokban. Nagyjából minden épületet felújítottak ezidő alatt pl, irodaházat, panelt, nem panel társasházat (ami korábban omladozott).
Nekem már most hiányzik Kelenföld.
3-as, 4-es köszönöm szépen!
Örülök, hogy fejlődik Kelenföld.
Mégis mi lenne az az ok, ami miatt néhol nem túl biztonságosnak ítéled meg?
Illetve az Óbudai részt úgy érted, hogy sok a panel azon a környéken, vagy a zsúfoltságot mire érted?
4-es vagyok: nem a panelokra gondolok, hanem a Kolosy - Vörösvári - Bécsi út háromszögben csúcsidőben rettentő a torlódás. (És persze az utcák és az üzletek sem kihaltak.)
Ettől még szeretem, régen ott laktam a Kolosy közelében, most már az agglomerációban, és már nem költöznék vissza.
Nagyjából ismerem mindkét kerületet. Mindkét kerületben laktam, illetve Óbudán már 3 éve itt vagyok. Előtte egyetem miatt jártam itt. Kelenföldön pedig albérletben voltunk.
Kelenföld. A Móricz Zsigmond tér és környéke zsúfolt és a belvároshoz tartozik. A paneles részek úgy, mint Gazdagrét, Városközpont, stb. teljesen korrektek. Szigetelnek, fejlődnek. Az ablertfalvai rész egy kicsit gáz, de belefér. Van egy-két rész, ami lemaradt a szocializmusban mind kívül, mind belül. Ajánlott kerület.
Óbuda jóval kevésbé egységes, mint Kelenföld. Köszönhető annak, hogy különálló város volt, illetve még ott van a Békásmegyer is. Óbuda (várorész) a Vörösvári úttól délre eső része és Újlak, hegyek, Pók utcai lakótelep nagyon-nagyon jó környékek. Mi a Lajos utcában lakunk és az index cikk szerint ebben az utcában vannak a legkeresettebb panelek :) -> [link] Óbuda többi része is fejlődik és javul, de vannak elmaradott részek, mint pl. Óbuda (városrész) ÉK-i része. Ajánlott kerület.
Óbudáról ugyan nem tudok nyilatkozni mert, nagyon ritkán járok arra viszont, Kelenföldről nekem is jó véleményem van a városrészről mert, ott van a 4-gyes metró, és folyamatosan épülnek az új társasházak és lakóparkok.
Közbiztonságilag is jó meg, rengetegféle busz, és villamos jár arrafelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!