Értékbecslési hiba? Mitől lesz egy ingatlan félkomfortos?
Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni az ingatlan komfortfokozataival kapcsolatban. Történt egy értékbecslés egy ingatlanra, amit később a bank elutasított, mivel a házat komfort nélkülire írta be az értékbecslő. Annyit leírt, hogy egyedi fűtéssel nem megnyugtatóan, de megoldott, víz, meleg víz, főző-, ill. fürdő helyiség van és mivel a wc a házon belül található (ezt nem írta oda), ezért úgy láttam, hogy így már félkomfortosnak számítana a ház és nem komfort nélkülinek. Mivel a CSOK igényünket a bank azért utasította el, mert nem felel meg a CSOK törvényben leírtaknak (16/2016. és 17/2017. Korm.rendelet), magyarul, mivel komfort nélküli, ezért nem utalhatják ki a támogatást.
Tudomásom szerint, ahol a házon kívül van a wc, az számít komfort nélkülinek.
Kérdésem az lenne, hogy ahol a wc a házon belül van, és minden más pontban is megfelel a félkomfortosnak, akkor azt kötelezően félkomfortosnak kell nyilvánítani vagy még így is ráírhatja az értékbecslő, hogy komfort nélküli?
Nem tudom mire írhat mit, de az az ingatlan szerintem is félkomfortos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!