Ennyire buták, megvezethetőek az emberek?
Azok a tulajok, akiknek a háza a hirdetett áron még alku lehetőséggel sem kelt el 1-1.5 éve (nagyon nem felkapott hely, és nem dunántúl) azok most hagyják sorba magukat rávenni arra, hogy ingatlanos hirdesse, és azok felrakják az eredeti (vagy amennyit kb. megérne NEM, NEM CSAK NEKEM) ár 30-40%-val (!) többért?
Még annyira se fog elkelni, vagy csak egyedül nekem magas ez a logika?
Vagy azt reméli (reméli... 1000%-ig biztos tudatában van) hogy ha jön a falusi csok, meg a "babaváró" hitel, akkor mint a megveszettek fogják keresni a házakat és két marokkal szórni a pénzt a fiatalok a kutyafülealvégen is?
Lehet az ingatlanosok (és a tulajok) 100%-a közgazdasági mérnökit végzett és csak én vagyok a buta?
Kérdező, amiben tévedsz, hogy azt gondolod, hogy bizonyos dolgoknak van egy kézzelfogható ára.
Nincs.
Különböző embereknek különböző összeget ér meg egy bizonyos dolog. Neked megérne az ingatlan 10 millió forintot, valaki másnak (mert pl abban az utcában lakott az anyukájával kiskorában, vagy abban a házban forgatták a barátok köztet) megér ugyanaz az ingatlan 15 milliót.
Az, hogy az ingatlan az általad nem reálisnak tartott áron el fog-e kelni nem tudhatod. Ha nem, akkor lehet, hogy igazad volt (nem biztos, mert lehet, hogy az eladó jobban ár ha megtartja, mintha "normális" áron eladná), de az is lehet, hogy eladja a magas áron mert jön valaki, akinek megér ennyit.
#12 oké, ezt megértem hogy ki hogy áll hozzá és látja a dolgokat, de ha egyszer van 40 hirdetett ingatlan, és szétnéz előtte a leendő vevő a kínálatban, és látja hogy teszem azt sarkított példa: 100m2-es családi ház kerül 140 ezer Ft-ba m2-e, kb. ugyanolyan állapotú, falazatú stb. 140m2-es háznak ami még több előnyös tulajdonsággal is bír (nagyobb pihenőkert, nagyobb garázs, előkert, +1 szoba stb., és az csak 100 ezer m2-e, akkor melyik is éri meg jobban, melyik van túlárazva?
Ebben az esetben aki józanul gondolkodik, nem fog kiadni a kisebbikért 14 milliót, igenis legyen benne az alkulehetőség mert van tőle jobb szebb nagyobb ház, ami olcsóbb.
Más az akinek ki van tömve a zsebe, de józan ember szerintem nem szórja a pénzét feleslegesen.
"igenis legyen benne az alkulehetőség mert van tőle jobb szebb nagyobb ház, ami olcsóbb."
Szerintem nem kell megmondanod, hogy szerinted mi tuti!
Mindenki annyiért árulja amennyiért akarja.
Ha elkel elkel, ha nem nem.
Ha tetszik megveszed így, ha nem keresel másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!