Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Volt, aki kertesből költözött...

Volt, aki kertesből költözött vissza panelba?

Figyelt kérdés

Eladtuk a panellakásunkat és megyünk kertesbe, de már most visszasírom a lakást. Egy kert + nagy ház plusz felelősség, magasabb költség, messzebb van a várostól... minderre persze csak akkor döbbentem rá, amikor a házat már lefoglalóztuk, és úgy éreztem, onnan nincs visszaút. Most meg bánkódom, és már nem akarok költözni.

Van, aki megbánta a kertesbe költözést és visszament panelba? Vagy idővel majd megszokom?

2019. márc. 21. 10:55
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
50%

Én egy nagyon régi házban élek, kellett rá költeni pár százezret, hogy megfeleljen a mai kényelmi szempontoknak (ez mondjuk szinte csak a fürdőszobát és a vezetékeket jelentette), de olcsón fenn tudom tartani.

Ez szemlélet kérdése, van, aki egyszerűen nem érzékeny azokra az értékekre, amiket egy kertes ház tud nyújtani, ők sajnos mindig veszteségként élik meg.

Nekem ez szabadságot, nyugalmat ad. Ennél kisebb privát szférában megkattannék.

Mehetek pörögni, nem vagyok röghöz kötve, elszigetelődve, ha úgy akarom, de annyi örömem van az itteni életben, hogy nem is vágyom ilyesmikre. Nekem fantasztikus megfigyelni, hogyan bontakozik ki az élet ezerféle arca-formája a kezem nyomán, a természet egy darabkájában. És nem mondanám, hogy sok időmet elveszi. Időnként fűnyírás, gyomlálás, de a kezdeti ültetgetések után már nem sok dolog van; szándékosan alacsonyan tartom az intenzív igényű részeket, pl. sövényekből is is nyíratlan, mégis átláthatalan és áthatolhatatlan összetételeket telepítettem, és helyes növényválasztással nincs sok gond a terméssel (és a saját, ingyen gyümölcsöket, zöldségeket nagyra értékelem).

Itt sok olyan dologban van részem, amikre sokan nem is vágynak, de akik igen, azoknak a kertes ház a megoldás. Pl. kerti játékok barkácsolása közösen a gyerekeknek, tarthatom a vágyott nagytestű kutyáimat, az év felében lenyűgöző a madárforgalom, sünök "röfögnek" a virágok között, pillangók szállják meg a környezetem.

Ha kilépek az ajtón, és sétálok, még mindig nem hagytam el a magánszférát és a biztonságos otthonom.

Kivételek persze sajnálatosan akadnak, de normális szomszédok közelségében nagyon nagy a zavartalanság, a szabadság, ami a saját életedet illeti. És közösségi életért sem kell a városba beutazni, itt is találhat társaságot az ember, jó kis kerti partikkal, környékbeli piknikkel, stb.

Az ingázás, főleg tömegközlekedéssel, egy óriási hátrány, ha faluban van az a kertes ház. Nekem az a szerencsém, hogy a szakmámra itt helyben is szükség volt, ezért jobb bérért jobb körülmények közt dolgozhatok, és nagyon vigasztaló az is, hogy otthon bármi van, pár perc alatt bicajjal haza ugorhatok.

2019. ápr. 10. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!