Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes lakást venni kiadási...

Érdemes lakást venni kiadási céllal?

Figyelt kérdés

Lenne 9 millió önerőm, a maradék hitelből lenne. Budapesten, a hungárián belül, pesti oldalon vennék 20-24 millió között. Amit aztán ki is adnék, terv, hogy a törlesztőt fedezze a bérleti díj.

Érdemes ilyenbe belevágni? Jelenleg van lakásom, tehát teljesen befektetési célja lenne.

2019. márc. 12. 14:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A barátom kis garzonjáért egymást ölték a jelentkezők.

Havi 130-ért adta ki, pedig ráígértek még erre is.

Ez évi kb másfél millió Ft, azaz 10 év alatt ez több mint 15 millió Ft.

Ha neked nincsen szükséged erre a pénzre, akkor lazán engedd el ezt a témát...

2019. márc. 13. 10:10
 12/18 anonim ***** válasza:

Van lehetőséged folyamatosan előtörleszteni? Akkor nem igen fogsz belebukni.

Ha jó bérlőt fogsz ki, akkor néhány év múlva nyereséget termel neked a lakás, ami akkor is csökkenthetné az értékvesztés hatását, ha rohamosan zuhanni kezdenek az ingatlan árak. No de az új CSOK programoknak köszönhetően ez ugye biztosan nem várható egy darabig.

Jó állapotba kell hozni. Csomó olcsó, de jól kinéző, modern bútort lehet venni, akár minimálisan használtat is, amit nem sajnál annyira az ember, ha lelakják. Dizájnos lesz, ránézésre rögtön többet ér.

El kell gondolkozni mennyi bevételed keletkezik belőle (tisztán, adózva), az fedezi-e a törlesztő részletet és esetleg képez-e némi megtakarítást, amit szükség esetén karbantartásra, javításra vissza tudsz forgatni a lakásba. Ha e szerint reálisan belőhető a havi bérleti díj, akkor megéri.

Ezen felül gondolkozz el rajta, hogy amikor esetleg nincs bérlőd, átmenetileg 1-2 hónapig fogod-e tudni fizetni a részleteket.

2019. márc. 13. 10:34
 13/18 anonim ***** válasza:
10-es:a közös költségen kívül más fizetnivalo is van nem? Egyrészt, másrészt közben amortizalodik.
2019. márc. 13. 13:21
 14/18 anonim ***** válasza:
6-os:szerintem többert is adnak ki szobákat. Viszont nem tudom nekem a garzon kelendobbnek tűnik kiadás szempontjából.
2019. márc. 13. 13:22
 15/18 anonim ***** válasza:

13: Ha üresen áll, nincs más fizetnivaló, hiszen nem fogyasztasz semmit.

Esetleg ha kötsz biztosítást a beépített holmira (konyhabútor, zuhanykabin...). Nekünk ez 7000 Ft/év.

Hát azért 1-2 év alatt nem amortizálódik annyit egy lakás, hogy kategóriát veszítsen, tehát pl. jó állapotúból közepes állapotúba essen. Az lakottan is 6+ év azért...

2019. márc. 13. 14:47
 16/18 anonim ***** válasza:
46%

11-es!

Felhívnám a 12. válaszból erre a részre a figyelmed:

"Ha jó bérlőt fogsz ki, akkor néhány év múlva nyereséget termel neked a lakás"

Ez nagyon fontos "apró részlet". ;)

A 10-es válaszoló vagyok.

Tehát az első pár év nullszaldós.

És ebbe a lakás vételára még nem tartozik bele.

Kezdj el egy listát írni, mi mindent kell nem csak venni, kifizetni, hanem megtenni LEGALÁBB több hónapos munkával ahhoz, hogy egy újonnan a birtokodba jutott lakást felkészíts a kiadásra.

A lakás állapotától függően akár 1-2 évet is dolgozni kell rajta, addig ugye nem keresel pénzt, tehát tartalékaidból élsz, ezt az összeget is hozzá kell adni a költségekhez.

2019. márc. 13. 14:59
 17/18 anonim ***** válasza:
Panelnel van más, azért írtam. :(
2019. márc. 13. 21:48
 18/18 anonim ***** válasza:

17: Miért van?

Szerintem elmész a szolgáltatóhoz és megmondod, hogy nincs senki bejelentve, és akkor ha kell is valamit fizetni, akkor az alapdíjat csak. Van olyan ház, amiben olyan fűtésrendszer van, hogy mindenképp megy mindenhol, de akkor az a közös ktg. része. Na, hát az ilyen lakás nálam eleve kiesik, ha tudod, hogy esélyes, hogy üresen fog állni egy ideig, de egyébként is, mert indokolatlanul drága a fenntartása.

2019. márc. 13. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!