Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért hasonlítgatják az...

Miért hasonlítgatják az itteni lakásárakat más országokéhoz?

Figyelt kérdés
Gyakran látni Budapestet összehasonlításban London és Bécs mellett. London és Bécs fejlett, magas jövedelmű városok, semmilyen tekintetben nem összehasonlíthatóak. Londonban mosogatóként másfélszer kerestem annyit, mint egy budapesti "hiány-informatikus". Persze nekem is van érettségim. Ez egyrészről mutatja a diploma értékét, másrészről azt, hogy a budapesti bérek vicces kis zsebpénzek.
2019. márc. 10. 07:41
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
10 : Ebbőlismét következik, hogy a hasonlítgatás totális butaság. Londonban én egy utolsó senki vagyok, aki mosogat egy étterem konyhájában érettségivel. Szakmám sincs. Az itthoni bérmutatók alapján annyit keresek, mint valami "senior IT-s" ember. Abba belegondoltatok, mennyit kereshet ott, Londonban egy valóban jó szakember??
2019. márc. 10. 15:24
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

11: Nem butaság. Pontosan azt mondjuk, hogy ugyanolyan butaság budapesti lakásárak magasságáról pampogni, mint egy londoniéról. Senki nem a spórolt pénzéből vesz olyan alkást, amit ilyenkor fel szoktak hozni lakást. Teljesen más út vezet oda, nem a bérből spórolás.

Például az ingatlanárak változásának meglovagolása, a befektetések, a befektetések mindig megfelelő helyre tétele, az ingatlanszerzés állami támogatásának igénybevétele, stb., stb., stb. Több generáción keresztül kell ezeken dolgozni, mire eljut egy dinasztia oda, hogy nincs benne lakhatási gond.

Ez is egy munka, a gazda szeme hízlalja a jószágot, minden nap kell dolgozz a vagyonodon, és akkor lesz.

Úgy sose lesz, ha MÁSNAK dolgozol X Ft-ért napi 10 órában, és csak aludni és enni marad időd.

Ha van egy 20 nm-es szobád, az a vagyonod: annak a piaci árával és a fenntartási költségével (a karbantartás, felújítás, állagmegőrzés is ide tartozik), napi szinten kalkulálnod kell, és gondolkodni, hogyan tudod értékesebb vagyonra becserélni, és amikor ott a helyzet, lépni ezügyben.

Ha ezt évtizedeken át megcsinálod, meglesz az eredménye. Máshogyan nem.

2019. márc. 10. 16:21
 13/13 anonim ***** válasza:

Én nem gondolom, hogy arányaiban sokkal jobb helyzetben lenne bárki a világon ilyen szempontból. Egy valóban jó szakember Budapesten sem szűkölködik hó végén és nyilván más fővárosban sem. Míg az alacsonyabb képességekkel rendelkezők esetenként igen. Itt is és máshol is. Nincs ebben semmi érdekes.

Lehet hogy máshol jobbak a kereseti lehetőségek, de az a pénz jórészt csak itthon ér arányaiban sokkal többet egy itthoni bérnél.

Ezért hülyeség hasonlítgatni akárcsak Budapestet vidékkel is. Lehet, hogy dupla akkora fizetést kapsz, de ha a lakhatásodra is költened kell, arányaiban már nem biztos, hogy megéri idecuccolni. Akkor járok igazán jól, ha az itt megkeresett pénzemet vidéken élem fel. Vagy ha saját, tehermentes ingatlanban élek.

2019. márc. 11. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!