Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország egészségügyi...

Magyarország egészségügyi ellátása az Európában levő országokéhoz képest milyen?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk ugyanazt a komolyabb betegséget elkapod Németországban, vagy Lengyelországban, mennyivel kapsz itthon rosszabb/jobb ellátást?
2018. dec. 29. 14:02
 1/9 anonim ***** válasza:
24%
Átlagosnak mondható.
2018. dec. 29. 14:08
 2/9 anonim ***** válasza:
56%
Itthon a kórházban még elkapsz az alap betegség mellé valami húsevő baktériumot és komoly kínok között halsz meg. Németországban megkapod a legjobb kezelést ami elérhető és simán túléled, a lengyeleknél megkapod a 30 évvel ezelőtti kezeléseket és talán túléled.
2018. dec. 29. 14:13
 3/9 anonim ***** válasza:
21%

Én csak a saját tapasztalatomat tudom írni. Az endokrinológia gyerekcipóben jár, a pajzsmirigy alulműködő, jobban jár, ha külföldi oldalakat olvas és magát kezeli, mert totál fogalmatlan sok orvos.

Nem tudom a német, lengyel kezelés milyen, amerikai tanulmányokat olvasok. Ott komolyan veszik a betegek panaszait és komplexen kezelik. Pl. T3 pótlás ami nálunk érthetetlen okból elérhetetlen, kb 2 endokrinológus írja csak fel az egész országban, és csak külföldről lehet behozatni, egy pesti patikaval, aztan ott van még a mellékvese, IR kivizsgálás.

A betegek közösségi oldalakon csoportokba szerveződve segítik egymást.

2018. dec. 29. 14:25
 4/9 anonim ***** válasza:
20%
Kiemelkedő.
2018. dec. 29. 14:58
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Itt egy független vélemény a Magyar kórházak állapotáról.

A SAS: Red Notice című filmet épp Budapesten forgató Ruby Rose - akit főleg Batwomanként ismer a közönség - nemrég kórházba került, és teljesen kiakasztotta a magyar egészségügy állapota: utánaolvasott a témának, és közölte, bármilyen módon, de segíteni szeretne. És nem csak a levegőbe beszélt: most tényleg vett egy nagy rakás orvosi kelléket és egy csomó játékot a Heim Pál Gyermekkórház betegeinek.

"GettyImages-893723604

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images Hungary

Tényleg volt egy kis karácsonyi bevásárlásom... Mivel első kézből tapasztaltam meg, milyen az egészségügyi ellátórendszer Magyarországon, beszélgettem a helyi kórházakkal, hogy hogyan tudnék a legjobban segíteni, ha már itt vagyok... Kaptam egy listát arról, hogy mire van a leginkább szükségük. Olyasmikre, mint ágynemű, székek, papírtörlő-adagoló, papírlepedő és hasonlók... Úgyhogy ma reggel elkezdtem a vásárlást 150 ágyneműhuzattal az egyik helyi kórháznak. És mivel egy gyereknek és a családjának sosem túl jó buli egy kórházban tölteni a karácsonyt, vettünk néhány játékot is. Bátorítanék mindenkit, aki megteheti, hogy tegyen ugyanígy. A higiénia miatt a műanyag és a fajátékokat jobban szeretik, mint a bolyhos plüssöket."

2018. dec. 29. 15:31
 6/9 anonim ***** válasza:
36%

Igyekszem nagyon tárgyilagos lenni, mindenféle pártszimpátiától mentesen. Amiket alaposan ismerek, az Anglia, Németország, Olaszország és Franciaország, valamivel felszínesebben Ausztria.

Mindenütt az eü. komoly biztosításhoz kötött, ha nem terjed ki a biztosításod egy csípőprotézisre, akkor szenvedj, egy agyműtétről már nem is beszélek, akkor ott halhatsz meg ahol vagy, vagy viszi a házadat a kőrház, ha van egyáltalán házad.

A minimális alapellátás gyalázatos, egy 5x5-ös helységben tolongsz 80, hajléktalan külsejű emberrel, vagy sorra kerülsz, vagy nem, az orvoshoz ha bejutsz az ajtóban kérdez két dolgot, aztán mehetsz a dolgodra, vizsgálat semmi.

Olaszországban pl. sokan azért rendszeres, bejegyzett véradók, mert akkor egy évben egyszer ingyen csinálnak egy labort, meg tüdőröntgent.

Ehhez képest a magyar egészségügy klasszisokkal jobb, de nem kötelező nekem elhinni!

2018. dec. 29. 15:31
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
#3 Egy dolog hogy szar az egészségügy de hogy valaki interneten keresztül próbálja magát diagnosztizálni az a hülyeség tetőfoka. Ennyi erővel már napfénnyel is táplálkozhatsz
2018. dec. 29. 15:57
 8/9 anonim ***** válasza:
34%
Röviden és tömören: Rosszabb.
2018. dec. 29. 16:02
 9/9 anonim ***** válasza:
18%
Nektek, minden rosszabb, születettek volna egy-két határral arrébb, megbecsülnétek azt amitek van....
2018. dec. 29. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!