Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Csak én vagyok naiv és rosszin...

Csak én vagyok naiv és rosszindulatú, vagy tényleg elhibázott lépés a CSOK kibővítése?

Figyelt kérdés

Eddig közvetve és közvetlen is volt árfelhajtó szerepe az ingatlanpiacon (kéz a kézben a kamatkörnyezettel és a munkaerőhiánnyal), így a használt lakásokra közvetve hatott.

Most közvetlen is fog hatni a használt lakásokra, ergo nekem logikus, hogy még jobban el fognak szállni az árak. Marad ugye még az elkezdett újépítésű lakásokra is a kedvezményes áfa, szerintem itt 5-10 éven belül még stagnálás lesz, 3-5 éven belül meg lassulás sem. Persze közbeszólhat egy alapkamat emelés. Az el szokta venni a hitelfelvevők kedvét + a befektetők is esetleg más befektetés után fognak nézni, pláne ha tényleg drágulni fognak tovább az ingatlanok.

Szerintetek mi várható most?

2019. febr. 13. 06:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Ó, és most olvasom, hogy a 10 millió önerőbe számíthat.

Szuper. Szóval akik eddig bár dolgoztak 3 évet, de nincs önerejük, számolhatnak úgy, hogy van 10+1,4 millió+10 millió csokos kölcsön. Az egy 21 milliós lakás úgy, hogy 10 misit +3%-ot kell visszafizetni belőle. Taps, vége a használt piacnak.

2019. febr. 13. 11:42
 12/18 anonim ***** válasza:
71%
#11 vége? Ott kezdődnek a használt ingatlanok amit te szerény számításoddal megállapítottál... Hohóó még csak most kezdődik az igazi "fellendülés". Mostmár egy 8 milliót érő vidéki ház nem 12 lesz hanem min. 16 millió... BP pedig átvált három számjegyűre.
2019. febr. 13. 11:49
 13/18 anonim ***** válasza:
79%
kinek lehibázott? egy egyszerű párnak (akinek 0 vagy 1 gyereke van) igen szívás, mert az eddigi árakra még 10 millát rádob. akinek most se volt esélye venni, annek ezután ennyi se lesz és elgondolkozik, hogy akar e itt maradni
2019. febr. 13. 12:38
 14/18 anonim ***** válasza:
74%
Bennem több kérdés is felmerült. Nem tudom,h vajon mennyire játszik közbe a csok+ kedvhitel s gyerekvállalási kedvet. Ezek a családok egyébként is terveztek volna több gyereket? A lakásn kívül azért van még bőven kiadás mire felnőnek. Lesz elég bölcsődei/óvodai férőhely? És tovább?
2019. febr. 13. 15:28
 15/18 anonim ***** válasza:
49%

Van akinek jó, van akinek nem.

Engem, a hiteles dolgokban az zavar, hogy a deviza hitelnél, lazán ezrével gyerekes családokat kiraknak. Valami becsúszik a mostaninál is, akkor már nem érdekes a család, gyerek. Vagy is, ezekkel is meg lehet szívni rendesen. Nem 1-2 éves dologról van szó.

2019. febr. 13. 16:11
 16/18 anonim ***** válasza:
49%

Tegnap néztem a TV-ben a családok nyilatkozatát. Szerintem sokan felmérik azt,hogy mi van ha nem tudják fizetni és mégsem olyan csábító ez.

A béreket nem emelik, ha az anya otthon marad gyereket nevelni nehezen tudnak megélni, hitelt törleszteni.

Mézesmadzag....és rengeteg pénz.

Bár én ahogy a részletek kiderülnek már abban sem vagyok biztos,hogy az elsőre beharangozott módon valósul meg belőle bármi is.

2019. febr. 14. 07:31
 17/18 anonim ***** válasza:
78%
Kamatmentes, fix törlesztőjű, hosszú lejáratú, türelmi idős és biztosított hitelt kéne garantálni a fiataloknak és nem gyerekszám alapján... Ezzel szerintem sokkal több ember elégedett és nyugodt lenne. Tudom hogy fizetek fix havi 40 ezret mondjuk, és nem csak a kamatot fizetem egy évtizedig... és ha megszorulnék lenne időm javítani a helyzetemen, és lehetne tovább fizetni ha sikerül pl. egy új állás. Szerintem a kamatot és egyéb kezelési stb. költséget olcsóbb lenne állnia az államnak. Esküszöm nyugodtabban MAGUKTÓL vállalnának gyereket a fiatalok, nem MEGRENDELÉSRE.
2019. febr. 14. 09:46
 18/18 anonim ***** válasza:
Az államnak nem az az érdeke, hogy mindenki lakáshoz jusson, hanem az, hogy minél több gyerek szülessen. Más szabályzó eszköze aligha van, mint hogy támogatja a gyermekvállalást valamilyen módon. Amellett, hogy ezt a friss házasos 10 milliós hitelt már ösztönzőnek érzem gyermektelen párként is, valóban elképzelhető, hogy lesz ingatlan ár felhajtó hatása. Viszont a fiatalok pénztárcája általában szűkös, végtelen tartozást ezzel együtt sem tudnak felhalmozni, mert nem ad annyi hitelt mellé a bank. Tehát csupán emiatt én olyan jelentős drágulásra nem számítok. Mivel szabad felhasználású lesz, mi pl. egy új autót vásárolnánk belőle, ha a feltételek lehetővé teszik majd.
2019. febr. 16. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!