Kötelező e az energetikai tanúsítvány megléte lakás (ház) eladásnál?
Figyelt kérdés
Most adom el a házamat, amit 7 évvel ezelőtt vettem. Akkor nekem sem adott senki ilyet. Amit Pesten eladtam lakást (házrészt) arra megcsináltatták velem, de a szerződést készítő ügyvéd azt mondta, hogy ez egyáltalán nem kötelező csak ajánlott. Amint fent írtam, amit én vettem sem volt ilyenje. Szerintem ez is csak egy sima lenyúlás. A vevő megnézte az ingatlan, le van dryvitolva, nem is érdekli az energetikai tanúsítvány. Az ügyvéd meg azt mondja, hogy 50m2 felett kötelező. De ez a ház amikor vettem akkor is ennyi volt, mégsem kaptam ilyet. Meg az ügyvédi szerződésről azt olvastam az egyik oldalon, hogy az ügyvéd akkor is köteles megcsinálni az adásvételi szerződést (ami érvényes is) ha nincs energetikai tanúsítvány. Nyilván akik ezt csinálják azok azt mondják, hogy kötelező, de az én ügyvédem szerint ez csak ajánlott kategória és nem kötelező. Hol van erről jogszabály?2019. febr. 8. 15:26
21/21 anonim válasza:
A foldhivatal a tulajdoni lapra ezt nem tünteti fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!