Ti egy ilyen ingatlannál mennyit próbálnátok alkudni?
- külsőre nem romos de ronda, ápolatlan állapotban van. Sokat járok arra, embert még sosem láttam ott.
- gáz, csatorna nincs bevezetve (utóbbi évek óta kötelező a városban)
- kertbe nem lehet beállni kocsival mert egy betongyűrű veszi körbe a házat, gondolom a szint megemelése érdekében
- 25 nm a ház, de a konyhába csak a kertből lehet bejutni, a veranda pedig csak üveggel és vékony műanyag tetővel fedett, tehát a konkrét élettér csak a félszoba/fürdő/folyosó
- fürdőben csak kézmosó/wc van
- viszonylag közel a bevásárlóközpont és a tömegközlekedés, de őszintén szólva vannak ennél jobb helyek is. Pl ahol most lakom ott még ennél is közelebb van minden.
- fütés szinte biztos nincs kiépítve
- saroktelek, ami állítólag jó dolog, de szerintem picit zavaró mert minden idegen belát. Az egyik oldalon aszfaltos az út, ott a forgalom is kicsit nagyobb, amúgy csendes környék.
És egy ilyen házért 12,5 milliót kérnek. Legalább szeptember óta árulják, de az is lehet jóval azelőtt kezték. Tudom, hogy látatlanban nehéz ezt megítélni, de kiváncsi vagyok a véleményekre. Mi pár éve 12 millióért egy teljesen lakható, habár öreg és nem túl szép, sokszobás, melléképületes/garázsos, tripla akkora kertes, vonatállomáshoz közeli családi házat adtunk el. Így ezt egy kicsit sokallom. Tudom, hogy most egyre drágábbak a házak, de ugyanabban a városban néztem már 7, 10, 12 millióért is házakat, némelyik teljesen új volt és mind azonnal lakható, egyetlen hátrányuk, hogy messze voltak a központtól, de még mindig élhető távolságban.
Bp. agglomerációs városban simán lehet ennyi, de csak a telek. A ház szerintem ilyen állapotban nem képvisel értéket.
Ha nem a főváros közelében van, túlárazott szerintem, de ehhez tudni kellene a lokációt. Amit gondolom nem szeretnél megosztani, így hát hirtelen ennyi.
Az istenért se áruld el, merrefelé van, de gondolom komoly válaszokat vársz.
Íme: ha ez a jelenlegi lakásom szomszédságában lenne, akkor azonnal adnám érte a fenti összeget, de még akár 20 milliót is, és még akkor is bőven ár alatt venném meg. Lehet találgatni, hogy én merrefelé lakom. :-)
Kb. a feléig olvastam. A ház bontandó, telekárat kell nézni a környék viszonyaihoz képest.
Azt kell megnézni mennyire van elszállva az eladó a környék üres telkeihez képest.
500 nm több mint elég egy mai átlag életvitelű családnak is. 25% beépíthetőséggel már 125 nm ház ráfér + könnyűszerkezetes garázs, amennyit csak akarsz.
Kivéve ha istállót is akarsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!