Nagyon szeretnék galériás lakást. Aki lakott ilyenben: mik a hátrányai?
Nagyon köszi a válaszokat, mindegyikre adtam a zöldet! :)
És hülye kérdés, de honnan tudom, hogy ha megveszek egy ilyen lakást, a galéria nem fog-e leszakadni?
Esetleg ha gyanús, milyen szakembert kell hívni, aki ellenőrzi? (mármint hogy keressek rá neten?)
A 100 éves házakban rendszerint egy teljes emelet volt egy lakás, amikor megépítették, és háború után kezdték el feldarabolni őket. Ezek a leválasztások ma is folytatódnak. Ezért vannak olyan lakások, amiknek az esztétikája így nem komplett, dől a képi egyensúly. És sokat pont egy galériával lehet helyrebillenteni.
Minden más esetben, amikor esztétikai torzszülöttet hoztak létre a galériával, pl. kettévágtak vele egy ablakot vízszintesen, elrontották a lakást, ott nyomott a tér, stb. Olyat természetesen ne válassz!
Nálam van galéria, én terveztem, de nem tudom, eladósorba kerül-e a lakás. Egyelőre felújítani szeretnék benne 1-2 dolgot. Aztán meglátom.
165 cm van fönt, én 160 cm vagyok.
Alul 190 cm van.
Igen a meleg felfelé száll. Igaz nyáron leköltözhetsz, hogy hűvösebb legyen.
Nehéz bútort értelemszerűen nem tudsz a galériára tenni, például egy tömörfa ágy keretet. (Mondjuk a galéria felépítésétől függ, de eddig olyannal találkoztam, ahol nem ajánlják). Szekrényt, mondjuk pozdorjalapból, lehet, annak tök jó.
Lakás magasságától függ hogy álló kialakítható-e. A lépcső még bajos lehet: vagy sok helyet elvesz, vagy alig tudsz rajta megállni.
Nekem a legnagyobb bajom ezekkel a lakásokkal nem a galéria, hanem a konvektor (bitang drága télen), a tisztességes fűtés hiánya sokszor a fürdőszobában, illetve az hogy a körfolyosóba minden ki- és behallatszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!