Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan lehet becsületes...

Hogyan lehet becsületes munkával lakást vásárolni?

Figyelt kérdés

Mert nem értem becsületes munkával nem is lehet 30 50 millios lakásokat venni vagy igen ?

Mit kellene okoskodjak hogy legyen egy saját lakásom ? :(

2019. jan. 8. 19:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
79%
Hát baromi nehéz, de pl ha az öcséd dolgoni kezd, sokkal könnyebb lesz, feleződhet a kiadásod. Ha lesz egy komoly párod, vele is könnyebb boldogulni. Most hirtelen többet nem tudok. Ha nem köt a város, jó fizuért vidéken is keresnek sofőröket meg mindent, fele annyi az albi és a lakásár.
2019. jan. 8. 21:41
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Szülői támogatás nélkül, 8 évig spóroltam, mire összejött 30% önerő. Hitelt vettem fel, 5 év alatt visszafizettem. Becsületes munkával. Vagyis 28 évesen jutottam hozzá az első lakásomhoz, ami 38nm volt. Viszont eszembe nem jutott nyavajogni. Dolgoztam, gyűjtögettem. Ennyi.
2019. jan. 9. 08:09
 13/25 anonim ***** válasza:

Ez nem mostanában volt igaz?

8 év alatt összejött a 10 millió a 30-ból, majd 5 év alatt törlesztettél 20-at? Az havi 400.000 körüli törlesztő lenne...

2019. jan. 9. 08:12
 14/25 anonim ***** válasza:
75%

Fel nem fogom, hogy jelen körülményeiteket tekintve miért 30-50 milliós lakásokat hozol fel példának.

Szóval, mit kellene okoskodjál, hogy legyen saját lakásod?

1. 15 millióig nézelődj mondjuk

2. További komprumisszumokat kötni, pl. kicsi, felújítandó de lakható, kicsit távolabbi lakás, esetleg közös udvaros - ahol a szomszédok azért nem elviselhetetlenek. Ilyet hidd el, még 12-13 körül is lehet találni, később lehet újítgatni, ha pedig már kicsi lesz, kiadjátok/eladjátok.

3. Költségeitek, kiadásaitok csökkentése: olcsób/kisebb albérlet, netán szoba egy ideig, vagy nagyobb és kicsit drágább albi, amiben magatokhoz vesztek még valakit, így ti megint csak olcsóbban jöttök ki, mint most. Vagy olcsóbb település, ha találsz ott munkát.

4. Bevételek növelése: Fizetés emelés kérése, több túlóra, esetleg új munkahely. Ha a testvéred idősebb már, takarodjon el dolgozni. Ha nem, nem létezik, hogy nem kaptok segélyt. Bár ha idősebb akkor is jár, ha még nappalin tanul. Te vagy a gyámja? Mi történt a szülőkkel? Árvaságipótlék még húsz éves kor felett is bőven jár, de ami minimum az a családi pótlék és az adókedvezmény.

BKV-nál mit dolgozol, mert nem mindegy hogy buszsofőr vagy vagy jegyellenőr. Előbbivel bárhol találsz munkát. De még ha nem is tudtok mozdulni Pestről, gondolom, kapsz kedvezményt az utazáshoz vagy teljesen ingyenes

És ezek még csak a törvényes, becsületes opciók voltak :)

2019. jan. 9. 09:13
 15/25 anonim ***** válasza:

#13-as: 10 évvel ezelőtt volt, és nem 30 milliós lakásról beszélünk, hanem egy 10 milliósról. 5 év után 16 millióért adtam el.

De mai árszinteket figyelembe véve sem 30-50 milliós lakásokról kellene beszélgetnünk, hanem kb. 20 millió körüliekről.

2019. jan. 9. 10:07
 16/25 anonim ***** válasza:
Ja, hogy eladtad 5 év után, nem pedig törlesztetted a hitelt. Így már világos, köszi
2019. jan. 9. 10:30
 17/25 anonim ***** válasza:
Nem. Törlesztettem, majd eladtam. Vettem másikat, szintén hitellel kiegészítve.
2019. jan. 9. 10:52
 18/25 anonim ***** válasza:
15 millióért mi van? Mi néztünk 4 éve panelt, akkor volt 13-14, most 25... na köszi.
2019. jan. 9. 12:39
 19/25 anonim ***** válasza:
Erzsébeten 40+rezsi egy 35nm garzon...
2019. jan. 9. 13:20
 20/25 anonim ***** válasza:
#1 toldozni-foldozni, aztán mire kész, összedől... ez ma a Magyar fiatal sorsa
2019. jan. 9. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!