Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Adós kiengedése lehetséges?

Adós kiengedése lehetséges?

Figyelt kérdés

Hugom és férje házat vennének. Sajnos kiderült, hogy kevés a keresetük, és megkérdezték, hogy lennék-e adóstárs. Letették a nagyesküt, hogy 1 éven belül kiléphetek az adóstársságból, mert idén már lesz jövedelme a férjnek.

Tavalyról azért nincs, mert vállalkozó volt, és így nincs igazolható jövedelme (nem jött be a vállalkozás). Idén viszont elmegy nagyvállalathoz dolgozni, fix, bejelentett fizetése lesz.

Már letették a foglalót nincs visszaút.

Ha leszek adóstárs, akkor meglesz a ház. Ha nem leszek, akkor bukó a foglaló.

A bank ki fog engem engedni az adóstársi viszonyból 1 év múlva, ha már a férjnek is lesz fizetése?

(fix, 250 nettó fölötti fizetésem van 10+ éve, szóval jó adósnak számítok, ezért ha én lennék a bank helyében, biztos nem engedném el magamat).

Törvény/rendelet kötelezi a bankokat adós kiengedésére, vagy csupán a jóindulatra számithatok?

Mert nem úgy lenne, hogy más valaki kivált engem, hanem most 3-an lennénk (húgom, férje, én), majd 3 hónap múlva, ha lesz a férjnek 3 hónapos igazolt fizetése, akkor kiváltanának, és már csak 2-en lennének (húgom, férje)

Én nem lennék tulajdonos a házban, csak a húgom és férje.

Ki tudnék szabadulni az adóstársi viszonyból?

2019. jan. 4. 14:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%
Viszont nyersz egy életre szóló kapcsolatot a bankkal...😀
2019. jan. 5. 13:09
 12/20 anonim ***** válasza:
86%
És ha a hugod fèrjèt kirúgják? Kitörölheted a szerződéseddel ha a sógorodnak még sem jön be a meló... Próbaidőről hallottatok már? Mi a garancia rá h minden oke lesz? Elárulnád, hogy miért nem tudtak várni, hogy ne kelljen téged ilyen helyzetbe hozni?
2019. jan. 5. 21:48
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezted a bankban is vagy egy ilyen "megbízható" oldalon tájékozódsz? Ezt ki mondja amúgy és mit jelent h "kiengednek"? Mi a fundamentától vettünk fel hitelt és az összeg miatt kellett adóstárs... Pedig jövedelem alapján elég lett volna kettőnk fizetése is... Azért ennek járj jobban utána és ne itt, ha jót akarsz magadnak.
2019. jan. 5. 21:52
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem minden választ olvastam el, csak az 1. oldalt.

1. Foglalót adunk, nem előleget, lerágott csont, az oldalon ezer ilyen kérdésre ezerszer leírtuk, mondjuk most szinte lényegtelen, de banki hitelnél biztos hogy nincs ilyen, hogy előleg, csak foglaló.

Kérdésre:

2. Kérdező, miért nem 3 hónap múlva vesznek házat? Miért most? Az, hogy ez tetszik, nem indok, én évekig s@rakodtam vele, tudod hány tetszett ezalatt?

3. Ezek a jó magyar ígéretek, tele van vele a padlás: "úúú de haverommal megcsinàljuk az év üzletét! ", "ú öcsém, akkora pénzt fogunk szakítani" " de 3 hónap múlva jó állása lesz, lééégyszi"

Ismerős? Látod a hasonlóságot?

Majd, amikor jó állása lesz, vegyen akkor.

4. Ha elveszti a jó állását, ki fogja fizetni a hitelt? Ha nem fizeti a hitelt, széljegy kerül a tulajdoni lapra, nem lesz tehermentes a ház, hogy adja el? Sokkal nehezebben. Eleve házat nehezebb eladni, ingatlanosok szerint házat eladni átlagosan egy év, aztán vagy kevesebb, vagy több. (lakást gyorsabb). Ez nem egy kiló cukor 200 Ft-ért.

5. Az hogy jut eszetekbe, hogy mindhárman adósok legyetek??? Nemfizetés esetén úgy viszi a házat a bank, mint a szél, mindkét tulajdonos adós lesz, plusz te is. Egy ember terheletlen kell maradjon, főleg egy ilyen necces szituban. Kettejük közül is. Ha ők ketten vesznek házat, akkor is csak az egyik vegyen fel hitelt, de mindkettő legyen tulajdonos. (akkor csak a ház felét viheti a bank). Ilyenekkel vannak tele az árverési oldalak, mint amit ti akartok csinálni.

6. Lehet hogy tudják majd fizetni. Lényeg, hogy a saját pénzükbōl vegyék a saját terhükre, ésszel, ne ész nélkül, és addig kell nyújtózni, amíg a takaró ér.

7. Ha hallani akarod: ne csináld.

2019. jan. 6. 12:15
 15/20 xswerdy ***** válasza:
79%

előző, sok zavarosat írsz. Hogy ne lenne előleg, ez a felek döntése. A bank miért szólna bele? Én vettem úgy is hitelre ingatlant, hogy se előleget nem adtam, se foglalót.

Házaspárnak csak úgy ad a bank hitelt, ha adóstársak lesznek (kivéve, ha megfelelő vagyonjogi szerződésük van). Ha meg még együtt sem elegendő a fizetésük, akkor meg pláne nem lehet csak az egyik adós.

De azzal egyetértek, hogy akkor vegyenek házat, ha van megfelelő igazolható jövedelmük.

2019. jan. 6. 14:43
 16/20 anonim ***** válasza:
78%

JÉZUSOM, ESZEDBE NE JUSSON BELEMENNI!

Mit tudunk?

- a bank szerint a testvéred és a férje nem hitelképes. Ennek ellenére házat kívánnak vásárolni. Ehhez kellesz Te.

- a férje MAJD elmegy VALAHOVA dolgozni ahol VALAMIKOR lesz VALAMEKKORA fizetése. Hogy ez elég-e a banknak, ki tudja, mindenesetre figyelembe venni majd HAT HÓNAP munkaviszony UTÁN fogják. (Ennyit arról, hogy 4 hónap után ki tudsz ugrani).

- egyébként a bank egyéni mérlegelési jogköre, hogy kienged-e, és tulajdonképpen miért tenné, minél több biztosíték van, annál jobb.

- ha mindenképpen akarod, ügyvéddel felszerelkezve be kell menni a bankba és ennek feltételeit részletesen átbeszélni.

--

Valakinek itt a végén: foglaló/előleg között nagy-nagy különbségek vannak, nem mindegy melyiket adjuk.

2019. jan. 9. 23:32
 17/20 anonim ***** válasza:

A 4 hónap utáni eladásnak egyébként rengeteg pluszköltsége van:

- adó

- újabb ügyvédi költségek

- jó eséllyel a túl korai előtörlesztés miatt még a bank is elvonja a megadott kedvezményeket, ha akciós hitelt vettek fel

Hidd el, eszük ágában nem lesz eladni, miután beköltöztek :)

2019. jan. 9. 23:35
 18/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Gondoltam megírom, hogy mi lett a vége. Szóval nem mentem bele, és igaza lett kovpet-nek, miszerint:

"Ha nem mész bele, elvész a jó kapcsolat közted és a tesód között."

Valami nagyon különös módon mégis kapott a hugom hitelt, igy meglett az ingatlan, igaz, nagyon rossz konstrukcióval kapott csak hitelt, de legalább megkapta.

2019. ápr. 3. 09:38
 19/20 anonim ***** válasza:

Jaj, nagyon jól tetted, tökjó!

Néha ránéztem a kérdésre.

2019. ápr. 4. 02:56
 20/20 anonim ***** válasza:
Tesód majd megbékél.
2019. ápr. 4. 02:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!