Lehetséges lakáshitelt felvenni, megvásárolni egy
lakást majd bérbe adni és a bérből fizetni a
törlesztőrészleteket?
Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy felvennék egy hitelt az egyetemi évek alatt amiből vennék egy lakást, ezt kiadnám és majd ha befejeztem az egyetemet beköltöznék én és fizetném majd a fizetésemből a hitelt. Tudom, hogy fedezet nélkül nem adnak hitelt, de ez igazából megoldható, a szüleim segítenének ebben, meg a jelzálog is lehetséges vannak telkeink, amelyeket nem használunk. Szerintetek jó megoldás lehetne ez? Vagy inkább hagyjam? Nagyon szeretném ha kezdhetnék valamit magammal, és legalább otthonom lenne 30 éves koromig.
A legjobb megoldás. A hitelfelvevők 40%-a így csinálja.
Aztán jönnek majd, akik elmondják neked, hogy az "apróbetűs" részek szerint hitelezett lakás nem adható bérbe.
Nos, ameddig tisztességesen fizetsz és nem kell ellenőrizniük téged, addig a kutya nem törődik vele, a bank meg végképp nem, mert nekik a bejövő pénz a fontos!
2018. szept. 4. 20:08
2/13 Metionin válasza:
Rengetegen csinálják így.
2018. szept. 4. 20:36
3/13 anonim válasza:
Nagyon jó megoldás. Hitelt csakis befektetésre szabad felvenni, és ez egy nagyon szépen megtérülő befektetés lenne. Ha nehezebb idők jönnek még mindig rengeteg opciód marad, hogy ne legyen gond a jelzálog miatt. Pl. haza is költözhetsz, amíg teljes egészében kifizetik neked az albérlőid a lakást. Esetleg csak a felét használnád, egy-két szobát pedig kiadnál úgy is, hogy benne élsz. Azt kell jól meggondolni, hogy hány évre veszed fel, szerintem a 10 éves fix a legideálisabb, de ha 20-ra veszed, akkor még havonta plusszod is marad belőle, és bár többet fizetsz ki a lakásra a végelszámolásnál, de ugye az értéke is tovább növekedhet. Fontos még a környék, hogy melyik városban gondolkodsz. A legtöbb helyen még nem igazán lehet kitermelni a 10%-os hozamot, tehát a 10 éves hitellel még neked is be kéne szállnod az albérlők mellett, viszont van néhány város, ahol ezt a hozamot is el lehet érni. Ahol nem, ott pl érdemesebb lehet 20 évre felvenni, hogy biztosan fussa a hitelre a bérleti díjból.
2018. szept. 5. 00:10
4/13 Estádio de Felchút válasza:
Elsőnek: a zálogtárgy nem adható bérbe, más kérdés, hogy Mo-n nagyjából mindenki tojik rá
De nem is ez a baj, hanem:
"felvennék egy hitelt az egyetemi évek alatt"
OSZT MIRE??!
2018. szept. 5. 00:14
5/13 anonim válasza:
Utolsó: Ott van benne a kezdő kérdésben.
2018. szept. 5. 00:26
6/13 anonim válasza:
Zálogtárgy az lesz, amire a jelzálogot bevezetik, azaz a szülők valamelyik ingatlana. Nem is azt akarja bérbe adni a Kérdező.
2018. szept. 5. 07:58
7/13 anonim válasza:
Munkaviszony nélkül nem kapsz hitelt. A telek nem lesz elég fedezet.
2018. szept. 5. 12:10
8/13 anonim válasza:
Csak én értem úgy, hogy a szülők veszik fel a hitelt, de a srác fogja majd fizetni?
Nyilván a Kérdező sem Marslakó tudja, hogy hitelfelvételhez jövedelemigazolás kell.
"Tudom, hogy fedezet nélkül nem adnak hitelt, de ez igazából megoldható, a szüleim segítenének ebben, meg a jelzálog is lehetséges vannak telkeink, amelyeket nem használunk. "
2018. szept. 5. 13:13
9/13 anonim válasza:
Aha...csak még az OPTnél is (akik minden jöttmentnek adnak hitelt) 6havi FOLYAMATOS BEVÉTELT KELL igazolni.
2018. szept. 5. 22:07
10/13 anonim válasza:
És írta a kérdező, hogy a szüleinek nincs jövedelme??
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!