Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lehetséges lakáshitelt felvenn...

Lehetséges lakáshitelt felvenni, megvásárolni egy lakást majd bérbe adni és a bérből fizetni a törlesztőrészleteket?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy felvennék egy hitelt az egyetemi évek alatt amiből vennék egy lakást, ezt kiadnám és majd ha befejeztem az egyetemet beköltöznék én és fizetném majd a fizetésemből a hitelt. Tudom, hogy fedezet nélkül nem adnak hitelt, de ez igazából megoldható, a szüleim segítenének ebben, meg a jelzálog is lehetséges vannak telkeink, amelyeket nem használunk. Szerintetek jó megoldás lehetne ez? Vagy inkább hagyjam? Nagyon szeretném ha kezdhetnék valamit magammal, és legalább otthonom lenne 30 éves koromig.
2018. szept. 4. 20:00
1 2
 11/13 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

Utánanéztem. Megoldható.

Fedezet és megfelelő jövedelem kell. Fedezet lehet pótingatlan, és ha ez elegendő, nem is jegyeznek be zálogjogot a megvásárolt lakásra. Szüleid lehetnek adóstársak, amíg neked nincs megfelelő jövedelemfedezettséged a hitelhez.

Arra számítsatok, hogy a vételár 10%-át le kell tenni foglalóként kápéban. Plusz egyéb költségek.

DE: minden banknál mások a kondíciók, érdemes 6-8 bankot végigjárni, vagy profi hitelszakértővel dolgozni.

2018. szept. 6. 04:38
 12/13 xswerdy ***** válasza:

nem tilos bérbeadni az ingatlant, amire a jelzálog be van jegyezve. Egyes bankok kikötik a szerződésben, hogy ehhez a bank írásbeli engedélye szükséges. Azt nem tudom, hogy mi a valószínűsége, hogy ezt az engedélyt megadják, igazából értelmét nem látom ennek a kikötésnek.

Ha a szülők ingatlanjára jegyzik be a jelzálogot, akkor nincs ilyen probléma (mar ha az nem eleve kiadott ingatlan).

Jövedelmet viszont igazolni kell, nem adnak úgy hitelt, hogy majd a bérleti díjból fizeti az ember a törlesztést. A szülők bevonása adóstársként ezt is megoldhatja.

2018. szept. 7. 20:23
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mennek a zöld kezek!
2018. szept. 8. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!