MBVK árverésen 1/2-ed tulajdonnak mi értelme van, hogyan lehet a teljes lakást megvásárolni?
"Értelme" a következő: a személy, aki ellen a végrehajtás folyamatban van, ekkora tulajdoni hányaddal rendelkezik. Ha nem az Ő nevén van a másik fél hányad, akkor azzal semmit nem tudnak tenni.
Viszont: Ha pl. megveszed, majd később eladnák a másik felét, elővásárlási jogod van (és mivel kutyának se kellene amúgy egy szintén 1/2 rész, már a tiéd is az egész, már ha van pénzed arra a részre is)
"MBVK árverésen 1/2-ed tulajdonnak mi értelme van?"
Értelmetlen a kérdésed! Valakinek a tulajdonát árverezik ami történetesen egy ingatlan fele. Nem kell értelmet keresni.
"hogyan lehet a teljes lakást megvásárolni?"
Megveszed árverésen a felét, majd a másik felét. Már, ha eladó lesz! (egyszer).
Bocsanat, ha nem voltam elobb egyertelmu. Nyilvan a celom egy 1/1-es lakas, kerdes, hogy milyen ut vezet oda az elso 1/2-es tulajdonresz megvasarlasa utan, mennyi ido es energiabefektetessel, esellyel?
A masik tulajdonostarsnak sem lesz jo, ha en tulajdonostars leszek. Feltetelezem, a jelenlegi ket tulajdonostars joban van egymassal, de mi vadidegenek lennenk... Logikus lenne mar most megvasarolni a fel tulajdont, de gyanitom nem akarjak eladni, mivel a fel tulajdonra bontas szerintem arra ment ki, hogy a lakas sikeres arverezeset ellehetetlenitsek. Vagy rosszul latom? Milyen praktikus megoldas mutatkozik akkor a lakas 1/1-es megvasarlasara?
"de gyanitom nem akarjak eladni, mivel a fel tulajdonra bontas szerintem arra ment ki, hogy a lakas sikeres arverezeset ellehetetlenitsek"
Általában házasság vagy testvérek öröklése miatt szokott fél lakása lenni valakinek, nem azért, hogy a vevőket szivassák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!