Ingatlan vásárlás után a víz, gáz és áram név átíratást lehetséges interneten elintézni anélkül, hogy személyesen be kelljen menni egyesével az ügyfélszolgálatokra a vevőnek és az eladónak?
Figyelt kérdés
2018. szept. 8. 15:29
1/20 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy interneten el lehet-e intézni, de az biztos, hogy tavaly nem kellett együtt bemenni az eladónak és a vevőnek. Nálunk az ügyvéd által hitelesített adás-vételi kellett, hozzá csatolva az eladó és a vevő által egyaránt aláírt, közüzemi óraállásokat tartalmazó papír.
2/20 anonim válasza:
Öt éve kellett, mert több tízezres tartozása volt az ELMÜ felé az eladónak. Ki kellett helyben fizetnie.
3/20 anonim válasza:
Igen. Magam is így intéztem. Online.
4/20 A kérdező kommentje:
Neten, hol kell ezt intézni? Azt tudom minden közmű saját honlapján...
2018. szept. 8. 19:08
5/20 anonim válasza:
Nagyon kétlem hogy ezt el lehet intézni neten.
Vannak papirok amit ott a helyszinen kel aláírni mindkét félnek .Ha netán az eladónak van némi hátránya fizetésel kapcsolatosan,akkor az azonnal elintézhető.Neten ez már nem megy .
6/20 A kérdező kommentje:
Szerintem megoldható, ha elküldök minden kért dokumentumot leszkennelve. ( átadás-átvételi jegyzőkönyv, adásvételi, tulajdoni-lap stb.)
2018. szept. 8. 20:25
7/20 anonim válasza:
Akkor még egyszer: el lehe intézni neten. Döbbenetes, hogy ezt a TÉNYT 2018-ban ezt "kétlik".
Online regisztráció, email, postai út.
8/20 anonim válasza:
Kérdező, ennyire életképtelenként hogy tudtál egy ingatlan árára valót megkeresni és megvenni egyet?
Leírod, hogy a szolgáltató honlapján szerinted, és szerinted scannelni kell, de nem tudsz felmenni a szolgáltató honlapjára?
9/20 A kérdező kommentje:
Birom ezeket a hozzászólásokat. :D Már csak azért is így írtam, hogy ilyen hihetetlenül "hozzáértő, okos"ember mint, ami Te is vagy ide kommenteljen. A dolgok mögé nem látsz, de egyből életképtelen ha valaki mer kérdezni, arról amiben nem biztos teljesen. Legalább jót nevettem rajtad, kössz! :D
2018. szept. 9. 07:09
10/20 anonim válasza:
Jól átvág majd az eladó, ha online akarsz mindent intézni! Manipulált villanyóra, plomba sehol stb. Átírás megvan, beköltözöl és egy-két hónap múlva jön az áramszolgáltató ellenőre, nehogy azt hidd, hogy nem vizsgálnak meg aprólékosan mindent. Plomba hiánya több százezres büntetéssel jár. De te tudod, mit teszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!