Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan vásárlás után a víz,...

Ingatlan vásárlás után a víz, gáz és áram név átíratást lehetséges interneten elintézni anélkül, hogy személyesen be kelljen menni egyesével az ügyfélszolgálatokra a vevőnek és az eladónak?

Figyelt kérdés

#gáz #víz #áram #névátíratás
2018. szept. 8. 15:29
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Jól nézünk ki, ha egy közeli ismerősöm átvág.
2018. szept. 9. 11:50
 12/20 anonim ***** válasza:
Ezt most úgy írtad, mintha még soha nem történt volna ilyen a világtörténelemben :D
2018. szept. 9. 12:05
 13/20 A kérdező kommentje:
Azt nem mondtam, hogy nem történt. :D
2018. szept. 9. 12:24
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekem egyszerűbb volt bemenni, mert ott tudtam számlázásról is kérdezni, értékeket állítani, stb.

A Főtávot emailben kellett intéznem, de ott aztán lett is kavarodás, 3 hónapra rá az eladónak és nekem is kiszámlázták ugyanazt... Ráadásul az eladót el se érték sokáig, végül megint be kellett menni a Főtávhoz, úgyhogy nem sikerült megspórolni azt az utat se. :D

Egyébként arra készülj hogy nagyon lassan dolgoznak és nagyon rugalmatlanok. Szégyen, mi megy 2018-ban.

Ráadásul a feldolgozási idejüktől is függ, lesz-e a kavar a számlázásban közöttetek (mint az én példámban).

2018. szept. 9. 14:58
 15/20 A kérdező kommentje:
Már egy átíratáson túl vagyok, hát valóban nem volt valami gyors az ügyintézés. Gondoltam megpróbálom most online, ha sikerül. A vizet mai napig nem írták át hiába voltam bent náluk. -.-
2018. szept. 9. 15:42
 16/20 anonim ***** válasza:

Felmész a honlapjukra. A keresőjükben rákeresel az átírás szóra. 98% hogy ki fogja dobni azt, amit keresel.

Általában ha már rajta vagy a tulajdoni lapon, akkor elég azt csatolni és a birtokbaadási jegyzőkönyvet, amin rajta vannak a mérőállások és két tanú aláírta. Illetve egy formanyomtatványt kitöltve. Az ELMŰ nem csinált nagy ügyet belőle, elküldtem neki a honlapjukon leírt doksikat, majd egyszer néhány hét után jött egy üzenet, hogy köszönik szépen és örülnek, hogy felhasználóik között tudhatnak.

A Fővárosi vízművektől érkezett postán egy levél, ami tartalmazta a szerződésemet. Aláírtam és választhattam, hogy leadom valamelyik ügyfélszolgálatukon, vagy visszapostázom.

Nagyjából ennyi volt a nagy átírási mizéria.

Kb. személyesen is ennyi, ugyanazokat a papírokat kérik, csak akkor ki kell várni a sorodat.

Egy jó birtokbaadási jegyzőkönyvvel, illetve a szerződéssel, vagy a tulajdoni lappal a kezedben nem kell az eladó jelenléte.

2018. szept. 10. 13:55
 17/20 anonim ***** válasza:

9

Most mi a bajod? Le van írva a szolgáltató honlapján minden.

2018. szept. 10. 14:04
 18/20 anonim ***** válasza:
61%

Az átírás általában abból áll, hogy egy adott helyen egy adott előfizető lemondja a szolgáltatást, és végszámlát kér. Egy másik ember meg - aki odaköltözött, szerződést köt a szolgáltatóval a szolgáltatásra.

Azért a leggyorsabb módja ennek még mindig az, hogy személyesen mind a ketten bementek az ügyfélszolgálatra, mert mindenféle szerződéseket alá kell írosgatni. És ezt ott helyben elintézik. Ha online, vagy levélben intézed, akkor 30 napos határidővel kötelesek válaszolni. De ha offline ott vagy, akkor amikor sorra kerülsz, elintézik azonnal.

2018. szept. 10. 16:34
 19/20 A kérdező kommentje:
Már túl vagyok rajta, azért köszönöm a válaszokat!
2018. szept. 10. 18:16
 20/20 anonim ***** válasza:
18: Így van, de nem szükséges, hogy együtt menjenek, mert a kettő munkafázis nem kötődik össze.
2018. okt. 6. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!