Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A fundamentás lakastakarékot...

A fundamentás lakastakarékot meg lehet szüntetni? Ha igen, mik a következmények?

Figyelt kérdés
Pl : egy 5 éves fundamentás LTPt 2ev után meg lehet szüntetni, úgy hogy megkapjam a pénzem, amit belefizettem és ne kelljen tovább fizetni a lakastakarek havidíját és hitelt sem szeretnék felvenni.

2018. nov. 24. 18:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Viszont valamit nem értek.

"Nem mert, sok a törlesztő"

Törlesztője a hitelnek van. Ez a te pénzed, amit félretettél.

" pl belefizettem a havi díjakkal 2millio ftot plusz az állami támogatás"

Ez nem havidíj, hanem a te pénzed. Az állami támogatást nem befizeted, hanem kapod, ha végigviszed a szerződést és lakáscélt igazolsz.

Hány számlád futott, hogy két év alatt 2 milliót tettél bele?

Ezt a számlát te valamiért megnyitottad. Most épp azt a célt készülsz a kukába dobni.

2018. nov. 26. 13:29
 12/14 A kérdező kommentje:
Külföldön dolgozom és külföldön nem sok ez a havi kiadás , de szeretnek haza költözni és itthoni fizetésből ez már sok lenne. Kettő 40ezres LTPm van egyébként :) nyilván nem törlesztő, de ezt havonta ki kell fizetni.Nyilván adnak 30%ot, de kicsit meg is bántam hogy megkotottem, nem akarok nagykepűnek tűnni, de Németországban azt a kamatot 1-2honap alatt félre rakom, amit 5évre adnak, és a szamlanyitási díj sem volt kevés. Ezért szeretném megszüntetni,mivel az amit befizettem az a pénz kellene a lakasvasarlashoz.
2018. nov. 27. 09:39
 13/14 anonim válasza:
Aki azt írta, hogy az LTP nagy kincs mert már nem lehet kötni, annak üzenem, hogy igaza van, tényleg nagy kincs, de lehet kötni, sőt sokkal jobb termék lett mint volt...
2020. febr. 12. 17:44
 14/14 A kérdező kommentje:
Megszuntettem, 2het múlva utaltak is a pénzt, többet mint vártam, nem volt veszteséges.
2020. febr. 16. 04:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!