Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kötnétek lakástakarékot a...

Kötnétek lakástakarékot a helyemben?

Figyelt kérdés

Legfeljebb 2 éven belül szeretnénk megvenni első saját lakásunkat a párommal, hitelből. Jelenleg van 3 milliónk és havi 200-at tudunk félretenni. Így tervezünk 2 év múlva venni 6-7 millió önerővel venni egy 18-20 milliós ingatlant. Jelenleg van egy fundink a párom nevén amit fizetünk, ez pont 2 év múlva fog lejárni.

Kérdésem, hogy szerintetek megérné-e minél előbb kötni egyet az én nevemre annak ellenére is, hogy az az összeg kvázi "hiányozni" fog az önerőből, mert nyilván annyival is kevesebbet tudunk félretenni. Ti mit tennétek a helyünkben?

2017. szept. 1. 01:20
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Ott laknek vagy 5-6 evig hogy meglegyen a teljes penz. Ha addigra mar szetmentek kevesebb a gond, valamint nem kell tobb szazezerrel tobbet fizetni.
2017. szept. 1. 02:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem megérné. Kapsz rá 30% állami támogatást, és lejáratkor be lehet törleszteni majd a hitelbe, ami most 3-4%-os kamattal fut. Egyébként a Fundamentát be lehet számíttatni önerőnek a lejárat előtt is, és a szerződött összeg eleve magasabb, mint amennyit beleraksz. Érdeklődjétek meg majd a hitelkereséskor, hogy az adott banknál van-e ilyenre lehetőség.
2017. szept. 1. 02:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, ha van közeli hozzátartozó (szülők pl.), az ő nevére is lehet kötni, amit te fizetsz, és átruházza rád a lejárati összeget.
2017. szept. 1. 02:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Egy dolgot felejtesz ki a számításból.

Azt hogy 2 év múlva a 18-20 milliós ingatlan már lehet hogy 25-30 milliós lesz, és senmit nem fog érni a megtakaritásotok.

Én legalábbis ezt látom, én inkább minél elöbb egy lepattant felújítandót vennék, majd magam csinálgatnám.

2017. szept. 1. 12:28
 5/8 anonim válasza:
Írtam privátot :)
2017. szept. 1. 15:29
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi most vettünk lakást 4 milliós önerővel. Pont azért, amit itt valaki írt. Félünk, hogy minél tovább húzzuk, annál drágább lesz, vagy is gyakorlatilag sosem lesz ennél jelentősen több pénzünk a vásárlásra. Bár sokan azt mondják az árnövekedési hullám lassan megáll, de én már nem tudom miben higgyek. Két éve a budaörsi albérletemet megvehettem volna 17 millióért. Ma 22-ért sem biztos, hogy odaadnák.

A lakástakarék szerintem mindenképpen megéri. Sokkal többet hoz, mint az a pénz, ami szimplán csak áll a számlátokon, vagy is nem úgy kell felfogni, hogy "annyival kevesebb", hanem éppen hogy annyival több!

Nekünk is van kettő. Az enyém két év múlva lejár, előtörlesztünk belőle, aztán a páromé jár le, majd ismét az enyém, stb. Úgy számolunk, hogy a 20 éves futamidőre felvett hitelünket ezzel és egy kis megtakarítással remélhetőleg 10 év múlva visszafizetjük.

2017. szept. 1. 17:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Tehát van egy rövidesen lejáró számla. Abszolút megérhet belevágni új számlába is, de az is lehet egy járható megoldás, ha megosztjátok ezt a számlát és mindkettőt feltoljátok maximális havi megtakarításra. Nem fog két számlát érni ugyan, de bő másfelet igen. Ugyanis a másodikat is fel tudjátok majd venni így két év múlva és arra is járni fog az álltám. Aztán, ha azok lejártak, elgondolkodhattok, hogy van e kapacitásotok, kedvetek, stb újakat nyitni.
2017. szept. 1. 21:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Így van, szerintem is megosztást csináljatok, akkor egyszerre járhat le mindkettőtöké. Plusz nyissatok szülők nevére ha megoldható.
2017. okt. 23. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!