Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek lehetséges valaha?

Szerintetek lehetséges valaha?

Figyelt kérdés
Lassan 24 éves leszek (18 éves korom ota dolgozom) eddig közel 3 milliót sikerült megtakarítanom. Az álmom az mint sokaknak hogy saját házam legyen de egyenlőre reménytelennek tűnik az egész. Közel 6 éve dolgozok és talán egy fél telek árát megtudtam spórolni egyszerűen nem látom a végét. A menyasszonyom hitelt akar felvenni amitől rettenetesen irtózom a sok bedőlt hitel történet miatt. Önkormányzati lakásban lakom a családommal de mondanom sem kell elég kicsi . Csak a spórolás miatt vagyok itt. Öröklés nem jászik és semmi ilyesmi nagy jackpot. Valami alternatíva?
2018. nov. 4. 20:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Most látom, hogy Győr... Hát Győr környékén tényleg csak kicsit vehetsz 3 millióból szóval nem értem mi a kérdés bocsi... Tudom hogy szar mi is most vettünk fel hitelt, de hát ez van..
2018. nov. 5. 08:50
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Győrben és 20 km-es körzetében jelenleg 796 eladó ingatlan van a Jófogáson 10 millió alatt.(ház+lakás+telek)

Nem néztem végig, mert nem én vagyok az érintett, de pillanatok alatt lehetne tuti házad, lakásod (20% az önerő!)

Ha a legdrágábbat veszed ebben a kategóriában, akkor is 20 év alatt röhögve ki lehet fizetni 7milliót, havi 40-50ezerrel és abban már a kamat is benne van.

Mit gondolsz, hogy fixkamatozású esetén, 5-10 év múlva, mennyit fog érni az a 40-50ezer? Annyit mint most 10-20ezer és laksz a saját házadban, amit ha változik az életed eladhatsz, lakásra, vagy kisebbre-nagyobbra cserélhetsz.

Én 24 évesen, 3 millióval a zsebemben nem látnám ilyen sanyarúnak a jövőt! Minden csak rajtad múlik!

2018. nov. 5. 09:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Esetleg így 3 misi magasságában el lehetne gondolkozni, hogy mihez kezdj a pénzzel, hogy a saját lábadon állj, és ne az idődet honorálják fillérekkel az uncsiban...
2018. nov. 6. 09:18
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen átérzem a helyzeted. Ugyanebben a cipőben jártunk mi is a párommal (most már feleségemmel). Mi pestiek vagyunk, ami mondjuk ingatlanpiac szempontjából forma-forma Győrrel. Az a baj, hogy hiába van egy relatíve jobb kereseted az átlagtól (250nettó, ami mondjuk ezeken a helyeken papíron pont az átlag, de mindegy is), főleg ha mindketten kerestek 250-et, akkor is elmegy lakhatásra 120-150 alsó hangon, meg kaja, neadjisten' szórakozás ha már gürizel mint az állat. Legjobb esetben is 200 körül tudsz félretenni maximum havonta. És akkor átlag felett kerestél Te is és a párod is, és azért le kell mondani 1-2 dologról (igen, tudom, biztos le lehet mondani több mindenről, éltem én is havi 10-15ezerből a családommal amíg otthon laktam, köszönöm elég volt). Mire az ember így összekalapozza egy lakás árát, addigra dimenziókkal többe is fog kerülni, mint amennyit eredetileg megcélzott. Sajnos hitel nélkül nem lehet földi halandóknak. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van egy dolog amihez időközben kiderült, hogy értek, egy elektronikus szolgáltatásom van amivel azóta mellékállásban (KATA-s EV) megkeresek még egyszer ennyit. De cserébe szombaton dolgozom és minden nap még este is csinálom, így hétköznaponként 4-5 órát alszom.

Szóval alternatív a bevételek növelése valahogy. És így is maximum egy hitelre vagy esélyes. De attól meg nem kell félni, be kell fixálni a futamidő végéig amitől persze magasabb lesz a törlesztő, viszont nem érhet semmilyen meglepetés!

2018. nov. 7. 00:12
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Napi 50-60 km autózás az semmi... Nyugodtan költözz falura, ha ragaszkodsz a családi házhoz.

Egyébként meg kezdj el tanulni egy hiányszakmát. Építő iparban manapság nagyon szépen lehet keresni.

2018. nov. 8. 14:22
 16/16 anonim ***** válasza:
2018. nov. 10. 02:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!