Budapest melyik része biztonságos még, ami megfizethető is?
Úgy látom, sajnos egyre jobban pusztul le a főváros nagy része és romlik a közbiztonság. Ezzel egyébként az ismerőseim nagyja is egyetért.
Nos, egy tök jó lakásban vagyok, korszerűtlen néhány dolog, de a rezsi így is alacsonyra jön ki, a lakás pedig jó, aki feljön, annak is mind tetszik. Alkalmas lenne egy gyermeket nevelni vagy családalapításba belekezdeni és közben pl kertesházra félretenni.
Viszont a mi környékünk elesett, egyik nap is félve jöttem haza sötétedés után.
2 tényező rontja nagyon a ház lakásainak értékét. Ha ezt megírom, azzal megírtam a címemet is, tehát... Maradjunk annyiban, hogy 2 tényező, ami maradni fog és rontja a lakások értékét.
Tippem szerint így Csepelre is úgy tudnék költözni, hogy kisebb, rosszabb lakásba.
Ti mit tennétek?
Melyik rész nem pusztul annyira és még megfizethető?
Várjam meg az újabb válságot?
Ez tényéleg durva, és ha megkapod a 20-at azon a környéken, akkor add el a következő szezonban, mert 2020-ban áresést vizionálnak. Márciustól érdemes hirdetni és addig egy kicsit meg-homestage-ingelni a lakást és profival is fotóztatni.
1-2 konkrét háztömb van ilyen az egész városban, amikben mindennaposak az általad leírtak, amikről riportfilm is készült, Youtube-on nézhetők.
De a betört szélvédő az vandalizmus lesz rossz mentális állapotú emberektől - szintén inkább szociális problémakörhöz kapcsolódik -, mert a feltörés azt jelenti, hogy sérülésmentesen kinyitják a zárat és el is viszik a kocsit magát. Persze egy szint után közbiztonsági szintet megüt egy szociális probléma, mert pl. a hajléktalanok automatákból lopják a visszajáró pénzt, törnek-zúznak a részegek és eldobálják a használt tűt a zombik ott, ahol kisgyerekek is játszanak.
Ez a margitszigetes eset érdekes, ez inkább a személyes erőtered miatt lehet, hogy vonzod az iylesmit, ezzel is érdemes lenne foglalkozni, én 18 éve kísérletezem sorskorrekcióval, ismerek sorsmintázatokat.:)
De az exed megfenyítette legalább?
Ha jól emlékszem, utánaüvöltött, igen, vagy csak utána megnyugtatott... De mindenesetre segített a kis lelkivilágomon, ahogy tudott.
Hát, nálunk lassan nagyon rossz a közbiztonság, de érzésem szerint még mindig átlagosnak mondanám Budapesten belül.
Nagyjából errefelé volt a "pacsi", az autófeltörések és a rablások: [link]
Rablásokból egyre több, már brutálisan sok.
20-ért el tudnám adni?
Az a gond, a lakás maga sincs olyan állapotban...
Nomeg 20-ért csak kicsit tudok venni...
Bár panelt akár, és azok nekem szimpatikusak (nagyon jó az elosztásuk és a hátrányok zöme nem-panel lakásoknál is jelen van: áthallás, túl meleg télen, sőt, még a szagok is, ha nem is szellőzőn, de átjönnek).
Gondoltam.
A Hős utcai gettót felszámolták (15-ös szám, X. ker.), szétszéledt a probléma nagyobb sugarú körben a környékre, témáznak rajta a TV-ben egy ideje.
Ez már a Hős utca problémáján túlmutat.
Bár nem értem, hogy 5 éve is meg 10 éve is volt Hős utca, drogosokkal, bűnözéssel és mi nem szenvedtünk.
Nem volt ennyi térfigyelő kamera, volt 2-3, valahogy mégis nyugalom volt.
Eleve utálok Budapesten lakni, de ezzel nem tudok mit kezdeni. Család, barátok, minden...
Igen, nyilván szeretnék majd elmenni, ez a tervem, célom, ÁLMOM, egyik legfőbb vágyam, reményem, de most per pillanat nem így működik. Tényleg NEM.
Amúgy Újbudát szeretem, ott talán még szívesen is laknék (bár ott is látok romlást rendesen!mindenhol!! egész Budapesten, elég tömegközlekedni, aluljáróban járni....). Nade Újbuda esélytelen.
Kőbánya jobb részei túl kint vannak, Csepel túl kint van, Angyalföld drága (talán az még fejlődik), Zuglót nem szeretem, XV nagyon-nagyon kint van.
Pedig ezeken kellene gondolkoznom és itt panel.
Szerintem addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér. Budapesten vannak jó környékek, de akkor bizony mélyen a zsebbe kell nyúlni. Nyilván az ár az valahol egyenesen arányos az élhetőséggel is.
Mi nem a közbiztonság miatt ugyan, de inkább agglomerációba költöztünk. Főként anyagi megfontolásból és mert nem szerettem Budapesten élni. A barátaink még is közel maradtak. Egy percig nem bántam meg.
Egyedülálló nőként...
Egy órát utazni csak be fél helyett...
Én is utálok Bp-n lakni, de legalább annyira utálok lakásbsn is, de most ezért kertesházat....
Pont abban az élethelyzetben vagyok, hogy maradjak a s.ggemen, de így mégse...
Pár éve még imádtam ott lakni.
Tényleg amúgy abban az élethelyzetben vagyok, amikor h.lyeség költözni, de a helyzet romlik.
Mi 30-40 perc? Esetleg a vonaton ülés, de kaputól-kapuig biztosan nem.
Nekem jelenleg 35-40 perc az út Bp-n belül, és ez még az eddigi egyik legjobb idő.
Budapest-szerte egyre több a mocsok, a hajléktalan és ne higyjétek, nem félek mindig, sőt, általában nem, de a potenciális zűrös alak is egyre több. Hadd ne kelljen magyarázkodnom, mindenki tudja, kikre gondolok.
Bicske. Én imádom. Gyönyörű kisváros, nagyon jól ellátott (gimi,ovi, bölcsi, tesco, lidl, pepco, bankok, ettermek, ipari park, piac.. minden)
Kb 13 000 fős város. Járásszékhely tehát minden hivatal helyben van(okmányiroda, munkaugyi hivatal, gyamhivatal, rendorseg, egeszsegkozpont, tuzoltosag, mentoallomas, kutyafule..)
Van 3 utca (Bihari, Törökverő, Dankó úgy hívják hogy Péró ott ne vegyetek házat, de a város többi része nagyon jó.) Most épül több újépítésű lakóparki lakás a központban. Menj fel ingatlan.com-ra nézd meg, érdemes. Gyönyörű a város fekvése is. A Zsámbéki-medencében fekszik, dimbes dombos erdős mezős. Szép bicikliutak, halastavak a város körül. Budaörs, Biatorbágy, Pàty, Etyek, Felcsút a környező települések. Budapest Kelenföldről Bicske 23 perc vonattal (fél óránként jár modern légkondis szupervonat) autóval is fél óra budapest (30 km) tatabánya, budaörs 20 perc, biatorbágy, páty 10 perc.
Szerintem ti is szeretnètek itt lakni. Jo a lakóközösség is. Én a Tóváros lakóparkban lakom, több Bp-ről kiköltözött család él itt
(Előző kerdesedhez is leírtam.)
Azzal egészíteném ki, hogy felejtsd el a fővárost. Ez a kisváros sokkal biztonságosabb, szebb, nyugodtabb, élhetőbb, és 23 perc alatt a fővárosban vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!