Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan vasarlas, onero...

Ingatlan vasarlas, onero nelkul. Lehetseges? Hogyan?

Figyelt kérdés

Udv,

jol keresek, biztos jovedelemmel rendelkezem es jelenleg alberletben lakom, Pesten.

A mai eleg magas arakhoz kepest is borsos aru alberletben lakom, havi 170.000 Ft + rezsi.

Viszont inkabb sajatot szeretnek.

A havi netto keresetem 500.000 Ft, igy havonta 250.000 Ft-ot is ki tudok fizetni lakasra. Azonban onerom nincs.

Kerdes, hogy ebben a helyzetben is van lehetosegem lakasvasarlasra, es ha igen, hogyan?

2018. okt. 5. 23:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
8: pontosan ezért a csípős megjegyzés, mert te választottad az albérletet, így ezek a számok. Nem mondom, hogy egy koszos lyukban kellene szoronganod, de ennél biztosan találnál olcsóbb megoldást. Ha viszont ez az igényszinted, akkor leírtuk a kockázatos megoldási lehetőséget.
2018. okt. 6. 10:28
 12/18 A kérdező kommentje:

#11: Igen, en valasztottam, mert kozel van a munkahelyemhez es az allapota is jo.

Viszont inkabb koltoznek messzebbre, de sajat ingatlanba es fizetnek (meg) tobbet, mint hogy egy olcsobb, de tovabbra sem sajat lakasban lakjak.

2018. okt. 6. 10:54
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
És ha a költségek racionalizálása jegyében keresnél egy olcsóbb albit, ami megfelel, de esetleg messzebb van a munkahelytől? Valamennyivel többet tudnál félretenni? Itt mindig írják a lakáskasszát egyébként a többiek, mondjuk ott négy éves futamidő van. Azért szülők házát is elzálogosítani, meg azon is jelzálog lesz, amit veszel, tehát egyszerre mindent, ami a család birtokában van, az merész.
2018. okt. 6. 16:19
 14/18 anonim ***** válasza:
Mekkora az otthoni lakrészed?
2018. okt. 6. 16:26
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Süt a sértődöttség a megjegyzéseidből kérdező, de leírták pontosan előttem, mi a szitu.

Önerő nélkül nincs lakáshitel - hála az égnek!

Ahogy írták, a takarékosságod, biztos anyagi hátterednek ez a garanciája a banknak. Na meg kormányrendelet szabja meg, hogy max. 80%-ig hitelezhetnek a bankok (ebben benne sincs az illeték, költözés, felújítás díja, stb).

Tehát mindenképp kell szerezned őnerőt. Ezt két fő módon érheted el:

külső forrásból pénzhez jutsz (szülők, fedezet, személyi kölcsön); illetve lecsökkented a kiadásaid hogy jobban spórolhass, vagy ezek ötvözete.

Drága albérletet vettél ki. Ezt majd biztos kimagyarázod, mint ahogy tetted gondolom magadnak is amikor kivetted, de 170+rezsi 1 db embernek túl sok költés. Én értem hogy sok pénznek érződik a nettó fél milla most hogy felszakadtál Pestre, de ha lakáscélod van, akkor az legyen az első - ha meg inkább kényelmesen eléldegélnél, fogadd el hogy egy darabig nem lesz lakás.

Nem kell nyomorogni, de akkor már legalább pár évre egy lakótárssal érdemes összeköltözni, és feleződnek a költségek.

2018. okt. 6. 21:30
 16/18 anonim ***** válasza:

1,5 éve vette meg a lakásunkat egy pár. A srácnak meg a lánynak közösen a tiédnél kicsit nagyobb fizetése volt. Az egyikük fizetésének összegéig engedtek nekik havi törlesztőt. 2 m önerőjük volt, 1 m szülői kölcsön, 1 m személyi kölcsön, és kaptak hitelt, vettek fel csokot, de csak 2 gyerekre, szóval nem a 10+10-et kapták.

Szerintem beszélned kellene egy hitelügyintézővel, akár bankban, akár egy ingatlanközvetítőnél (pl. dh), hogy mit ajánl neked, mennyi pénzt rakj össze stb. Segítenek ebben a dologban, ismerik a piaci helyzetet, reálisan látják.

2018. okt. 11. 15:07
 17/18 anonim ***** válasza:

Mi önerő nélkül vettünk lakást a húgommal.

0 Ft-unk volt, mikor a húgomnak kellett egy lakás.

Ez még 4 éve volt.

Húgom anyukámmal együtt felvett személyi hitelt = 2,1 millió forint.

Ebből azt hiszem 700 ft volt a húgomé, anyukámé volt 1,4 millió. Anyu szivességből vállalta.

Az én keresetem 300 nettó körül volt, a húgomé 160 ezer nettó volt.

Erre vettünk föl lakáshitelt, összesen 8,3 millióért vettünk lakást.

Ezt most adtuk el 21 millióért.

Persze megváltoztat az árak, csak példaként írtam, hogy önerő nélkül is lehetett venni ingatlant.

2019. jan. 5. 12:10
 18/18 anonim ***** válasza:
17: Igen, de neki egy világváros közepén kell és azonnal és önerő nélkül, úgy, hogy nem hajlandó előre félrerakni, és úgy, hogy közben fenntart egy bérelt lakást egy világváros közepén drágán, és közben fenntartja és karban tartja azt az ingatlant is, amit hátrahagyott a szülőhelyén, úgy, hogy nem lakja! És panaszkodik, hogy nincs lakása - ami vegyük észre, nem igaz!
2019. jan. 6. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!