Miért alkalmaz szinte mindenki ingatlanközvetítőt?
Nem tudom megérteni, hogy aki el akarja adni a lakását / házát, az miért alkalmaz az esetek döntő többségében ingatlanközvetítőt? Úgy értem, hogy az ingatlanosok többsége kókler, tisztelet a kivételnek. Pocsék beállítású, pocsék minőségű képek, alaprajz hiánya az esetek felében, semmitmondó szöveg sokszor helyesírási hibákkal, lényeges információk (pl. hogy csak készpénzes vevőt várnak) hiánya, ami miatt fölöslegesen telefonál a vevőjelölt, stb. A többség annyit csinál, hogy pár hánya-vetett képet egy sablon szöveggel felrak 2-3 ingatlan portálra. Hát, ezt én is meg tudom csinálni, ez nem ér több százezret!
Oké, értem én, hogy sokszor az eladó csinálja a képeket, de én ha ingatlanos lennék, akkor azt mondanám, hogy "ne haragudjon, körbefotóznám a lakást, hogy nagyobb legyen az érdeklődés".
Vagy csak ennyire analfabéták az emberek, hogy kifizetnek százezreket, mert még egy internetes hirdetést se tudnak feladni?
Az ingatlanosok hiénák és addig nem hagyják békén a lakáshirdetőket, amíg alá nem írnak velük egy megbízási szerződést.
Hívogatják és zaklatják a lakáshirdetőket. Van, aki becsönget lakásokba, hogy nem tudnak-e eladó lakást...
Mert annyit zaklatják a tulajdonosokat, hogy inkább aláírják. Eladtam már pár lakást saját magam, és csak akkor lehet lerázni az ingatlanosokat, ha nagyon határozott, vagy akár bunkó vagy velük. A többség inkább aláír, csak hagyják békén.
Ingatlanosnak csak akkor van értelme, ha nem laksz a lakásban, vagy a városban. Egyszer vettem így lakást. A tulajok csak az adásvételire utaztak a városba. Így korrekt, megéri a jutalékot, a közvetítő. De ha ott laksz, akkor csak hátrány.
Pont ez az. Anyámék mikor a 250km-re lévő lakást kellett eladni akkor nyilván ingatlanosra bízták, de ha én eladom majd a kéglimet, tuti elküldöm az ingatlanosokat a francba.
Vevőként is nagyon utálatos volt némely ingatlanos, mikor nézegettük a lakásokat és túlzottan nyomultak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!