Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért alkalmaz szinte mindenki...

Miért alkalmaz szinte mindenki ingatlanközvetítőt?

Figyelt kérdés

Nem tudom megérteni, hogy aki el akarja adni a lakását / házát, az miért alkalmaz az esetek döntő többségében ingatlanközvetítőt? Úgy értem, hogy az ingatlanosok többsége kókler, tisztelet a kivételnek. Pocsék beállítású, pocsék minőségű képek, alaprajz hiánya az esetek felében, semmitmondó szöveg sokszor helyesírási hibákkal, lényeges információk (pl. hogy csak készpénzes vevőt várnak) hiánya, ami miatt fölöslegesen telefonál a vevőjelölt, stb. A többség annyit csinál, hogy pár hánya-vetett képet egy sablon szöveggel felrak 2-3 ingatlan portálra. Hát, ezt én is meg tudom csinálni, ez nem ér több százezret!

Oké, értem én, hogy sokszor az eladó csinálja a képeket, de én ha ingatlanos lennék, akkor azt mondanám, hogy "ne haragudjon, körbefotóznám a lakást, hogy nagyobb legyen az érdeklődés".

Vagy csak ennyire analfabéták az emberek, hogy kifizetnek százezreket, mert még egy internetes hirdetést se tudnak feladni?

2018. szept. 24. 12:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ingatlanos csak ront egy ingatlan értékén. Sosem érnek rá, nem tudnak semmit az ingatlanról, drágább is a jutalék miatt, neg sok ingatlanos át is ver.
2018. szept. 24. 15:10
 12/16 anonim ***** válasza:

Az ingatlanosok hiénák és addig nem hagyják békén a lakáshirdetőket, amíg alá nem írnak velük egy megbízási szerződést.

Hívogatják és zaklatják a lakáshirdetőket. Van, aki becsönget lakásokba, hogy nem tudnak-e eladó lakást...

2018. szept. 24. 22:37
 13/16 anonim ***** válasza:
61%

Mert annyit zaklatják a tulajdonosokat, hogy inkább aláírják. Eladtam már pár lakást saját magam, és csak akkor lehet lerázni az ingatlanosokat, ha nagyon határozott, vagy akár bunkó vagy velük. A többség inkább aláír, csak hagyják békén.

Ingatlanosnak csak akkor van értelme, ha nem laksz a lakásban, vagy a városban. Egyszer vettem így lakást. A tulajok csak az adásvételire utaztak a városba. Így korrekt, megéri a jutalékot, a közvetítő. De ha ott laksz, akkor csak hátrány.

2018. szept. 25. 09:14
 14/16 A kérdező kommentje:

Pont ez az. Anyámék mikor a 250km-re lévő lakást kellett eladni akkor nyilván ingatlanosra bízták, de ha én eladom majd a kéglimet, tuti elküldöm az ingatlanosokat a francba.

Vevőként is nagyon utálatos volt némely ingatlanos, mikor nézegettük a lakásokat és túlzottan nyomultak.

2018. szept. 25. 11:38
 15/16 anonim ***** válasza:
13: A 4. lakáseladásnál, amikor már nem új a szitu, hogy idegen emberek magukénak tekintik a TE vagyonodat és egyenesen fel vannak háborodva, hogy nem adsz nekik belőle ajándékba 4 milliót, már világos, hogy a közvetítő a bunkó, és nem leszel szívbajos.:)
2018. szept. 25. 12:03
 16/16 anonim ***** válasza:
39%
Miért lenne analfabéta az, aki ingatlanközvetítőt alkalmaz????????? Nyugaton ez bevett szokás, és nem hiába! Milliós értékről van szó, ezért baromira nem mindegy, hogy miképpen kezeled ezt az összeget. Én igenis megbíztam egy GDN-es ingatlanközvetítőt és nagyon jó, hogy így tettem! Elég sokat lehet bukni, nem beszélve a jogi, hitelpiaci és egyéb tudnivalókról, amit nem feltétlenül tud naprakészen mindenki. Ennyi erővel miért nem szerelünk áramot, mi magunk?? Végtére is tanultunk fizikát…
2018. dec. 17. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!