Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha egy ház pl 8 millioba...

Ha egy ház pl 8 millioba kerül de én lealkudom a tulajal 5,5 millióra akkor a nav kijöhet felmérni a házat?

Figyelt kérdés

Illeték miatt érdekelne

Nem szeretnénk100 ezrekkel többet fizetni a nav miatt

2018. szept. 10. 16:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha irreálisan alacsonynak tűnik a vételár, akkor igen, kijönnek és az értékbecslés alapján fizettetik az illetéket (ez független az alkutól, ha túlárazott ingatlant alkudtál le reális árra, akkor elfogadják azt, mint a valós vételárat).
2018. szept. 10. 16:20
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
A Nav nagyon jól tudja településenként milyen ingatlan árak vannak .Nem fog vele foglalkozni.
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, illeték szempontból vizsgálódhat. De miért zavar 1-200 ezer, amikor 2.5 milliót alkudtál.
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha irreálisan alacsony akkor kijönnek. Nálam jártak. Házat adtam el. Aztán vettem másikat egy milláért. Így nem kellett adót fizetnem. Ráadásul az apámtól vettem. Ő fizetett eladás után adót ami jóval kevesebb volt mintvazbenyém lett volna. Persze ezt én perkáltam ki. Így spóroltam . Jöttek is ellenőrizni mit vettem. De nem kötöttek belém mivel a ház egy szobakonyha vájog volt. Ránézésre dózer. Igazából nekem a telek kellett . Megírta a jelentést nem tudott belém kötni.
2018. szept. 10. 17:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
hozzám akkor jöttek ki mikor 60 000 forintért vettem egy romházat telekkel. Kijöttek, mondtam hogy 1 millió lesz csak a bontása a háznak, hagyjanak békén. Nem emelték az illetéket
2018. szept. 10. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!