Holtig tartó haszonélvezővel mennyivel olcsóbban lehet eladni egy ingatlant?
Figyelt kérdés
Hol tudom megtalálni azokat az embereket akiket érdekelne haszonélvezővel az ingatlanom?2018. szept. 2. 19:36
11/14 anonim 

válasza:

Az ingatlan értékét elosztjuk hússzal, és megszorozzuk néggyel, ha a haszonélvező elmúlt 65 éves, és így kapjuk meg a haszonélvezeti jog értékét. (Ha fiatalabb, akkor magasabb a szorzó)Amit akkor használnak főként, ha ki akarják pénzben fizetni a haszonélvezőt a tulajdonosok, hogy lemondjon a jogáról. De ilyen esetben is iránymutató lehet, és annyival érdemes olcsóbban adni az ingatlant. Bár azért az sem mindegy, hogy 66, vagy 86 éves a haszonélvező, noha ugyanannyit ér a joguk megváltás esetén.
12/14 anonim 

válasza:

Nem egy olyan középkorú emberről tudok, aki erre készül idősebb korára, hogy legyen miből fedezni az időskori ellátását.
Olyanról is tudok, aki eladta a házát, majd 4 évvel később, amikor már nem tudta ellátni magát, "eladta" a haszonélvezeti jogát is, amiből így együtt élete végéig gondozták egy jobb idősek otthonában.
Ahol a gyerekek nem tehetik meg, hogy segítsék idős szeretteiket, vagy nincsenek gyerekek és a nyugdíj is kevés, ott szerintem jó ez a megoldás.
13/14 anonim 

válasza:

Eléggé le vagyunk robbanva. Mármint ország.
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat! Meghirdettem, de nem gondoltam, hogy egész nap csörög majd a telefon a sok befektető miatt. Úgy néz ki egy nap alatt meg is van aki megveszi.
2018. szept. 4. 07:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!