Gondolom ekkor sem köteles esetleg olcsóbban adni az ingatlant?
Az eladót nem kötelezi semmi. A tulajdonjogával szabadon rendelkezhet.
Annyiért adja, amennyiért akarja. Az már egy más kérdés, hogy a kutya se fogja megvenni!
Köteles??? :D
Remélem csak rosszul fogalmazol!
Ha megakarod szerezni a házat, akkor te vagy KÖTELES kifizetni azt az árat, amit az eladó kér, de az eladót te nem kötelezheted arra, hogy a teáltalad hozott értékbecslő árán odaadja.
Megjegyzem, ha hozzám értékbecslővel jönnél, akkor be sem engednélek.
Ha statikust hozol, az más, jöhettek!:)
Egy ingatlan annyit ér, amennyiért gazdát cserél.
Amennyiért az eladónak megéri eladni és a vevőnek megéri megvenni.
Azért nem engedném be, mert a döntésemet, amennyiért el akarom adni a házam, ne bírálja senki!
Ha az értékbecslő 3 millióval kevesebbet mond, akkor nekiállsz fikázni és alkudozni, ha 3 millióval többet, azt viszont nem fogod kifizetni.
Egyet tehetsz - ahogy írták előttem - hogy eldöntöd, az általam hirdetett összegért te megveszed e, vagy sem!
Egy ingatlan árát sajnos nem a befektetett munka és anyag szabja meg, hanem a lakosság összetétele.
Hiába látsz te márvány palotát 3 millióért olyan helyen, ahol fehér ember már nem is él, nem fogod megvenni!
Viszont Budapesten, mondjuk Zuglóban egy Kádár-kocka is 30millió.
Az ingatlanos által hirdetett ingatlanokkal meg alapban ne foglalkozz!
Te fizeted az emelkedett árral a jutalékát, hiába a papírforma, hogy az az eladót terheli.
nagyon nincs igazad. Az ingatlanos ugyan első körben sokszor reálisnak tartja a tulaj által megjelölt árat. Akár még akkor is azt mondja, ha igazából tudja, hogy túl drága, de meg akarja kapjni a megbízást. Aztán jön pár hét múlva, hogy csökkenteni kellene. És akár a reális ár alá is ledumálja. Neki a legfontosabb, hogy létrejöjjön az üzlet, nem baj, ha nem a legjobb áron. Ő csak pár 10.000 Ft-ot bukik, ha olcsóbban megy el, az eladó milliókat.
Ami az értékbecslőt illeti, jellemzően előzetes értékbecslést szoktak kérni az emberek a banktól, hogy tudják, hogy mennyi hitelre számíthatnak. Erre az értékbecslésre viszont nem szokás hivatkozni az alkuban, a bank sokszor alul becsül. De ha az értékbecslés eredménye az, hogy kevesebb hitelt kap a vevő, akkor megmondhatja, hogy csak kevesebbet tud fizetni, mert ennyi önereje van, meg ennyi hitelt kap. Aztán vagy odaadják, vagy nem.
Én úgy tudom, hogy akkor küld ki a bank értékbecslőt, ha meglevő ingatlanomat vonom be a hitelezésbe, zálogfedezet gyanánt. Azt szokták ár alatt értékelni, hogy gebasz esetén jelentős hasznuk legyen rajta.
A megvásárolni kívánt ingatlanhoz miért megy ki értékbecslő?
Én még erről nem hallottam, de ettől még lehet, nem vagyok bankszakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!