Miért csinálhatta ezt az eladó?
Vasárnap megnéztünk egy lakást, ami nagyon megtetszett nekünk. Hétfőn szóltunk nekik, hogy egy rokonnal - aki szakértőbb szemmel nézné -, szeretnénk ismét megtekinteni a héten, és ha minden rendben, akkor megvennénk.
Mondták, hogy majd másnap egyeztetünk.
Másnap felhívtak, közölték, hogy sok volt az érdeklődő, és eladták a lakást, úgyhogy már tárgytalan.
Ma reggel egyik barátnőmet megkértem, hogy hívja fel őket érdeklődni, mivel a hirdetés még mindig fent van az interneten. Holnapra beszéltek meg időpontot, hogy megnézheti a lakást...
Ha annyira el akarják adni, akkor minket miért utasítottak el így?
Mi is háromszor néztük meg anno a kiszemelt lakást, bár mi máshogy tálaltuk. Elsőre inkább csak általános érdeklődők voltunk. Nézelődtünk, kérdezősködtünk.
Kb egy héttel később már komolyabb kérdésekkel érkeztünk, apu is jött velünk, ő is körbenézett. Igazából nem jelentettük be, hogy többen jövünk, bemutattuk, hogy ő apu, kíváncsi volt mi tetszett meg nekünk és ennyi.
3 nappal később gyors körbetekintés után számlákat kértünk, papírokat böngésztünk és megalkudtunk.
Megjegyzem, ha valaki szakértő szó hallatán lepattint, az több mint gyanús, de valamelyest rosszul is kijöhet, hisz olyan mintha nem lenne bizalom. (Persze érthető az igényetek!)
Én amikor lakást megyek nézni, végig verek kézzel minden falat, már előzetesen a tulajdoni lapot is kinyomtatom és megnézek mindent rajta, felhívom a közös képviselőt.
Olyan dolgokat megnézek, amit nem is gondolnának.
Ha nem tetszik nekik, akkor nyaljanak sz@rt :)
Hát. Igazuk van. A szakertot alkudni viszed.
Nagy tétel, de ha nem vizes a fal nincs orssz illat meg millio dolog amit te is látsz akkor nem lesz baj! HA TETSZIK AZ INGATLAN
Nezd meg, ha szerinted jol nez ki .. nem folyik a viz pl akkor az jo 😀 használt ingatlannál mindig van hiba.. most nm fogod az összes abalakot kinyitni h mind jól nyilik-e.. lesz amelyik szorul .. lehet a wc tartaly neha nm zár el stb. Ezeket nm fogják elmondani. Esre sem fogod venni... es nem is nagy tétel ezek javitasa.
Ha rend van a kazán, bojler környékén es nincs mutyi, hogy mukodik csak ..akkor nem lesz baj.
Nem vagy koteles "szakértőt" beengedni. Szeress bele, ne azt nezd hogy minden tokeletes e muszakilag.
Tudom hatalmas nagy összeg.. én feladtam a használt ingatlan vásárlát mert mind le volt lakva ami elado volt az en arkategoriamban.. ezt szakerrto nelkul latod. (A lelakva alatt azt ertem h 10 eves festve.. a burkolo helyenkent repedt) szval ujepitesut vettem. Dragabb volt valamivel, de megerte
Sok sikert!
1. Mert készpénzes vevő vagy, és a közvetítő hitellel szeretné eladni, mert banki jutalékot IS akar kapni.
Elárultad, hogy készpénzes vevő vagy?
2. Mert csak azért kap a cégétől jutalékot, ha első nézést intéz. Eladásért nem. Ha ez a DH, megerősítlek, velünk is ezt tették.
Köszönöm szépen a válaszokat!
A következő megnézésénél biztos körültekintőbben fogalmazok, hogy kit viszek. :-)
Egyébként sajnos nem készpénzes vevő lettem volna, illetve az eladó is magánszemély, nem közvetítőn keresztül mentem.
12-es: "Én amikor lakást megyek nézni, végig verek kézzel minden falat, már előzetesen a tulajdoni lapot is kinyomtatom és megnézek mindent rajta, felhívom a közös képviselőt."
ha mondjuk más városba mész lakást nézni, akkor megértem, hogy előbb tulajdoni lapot nézel, meg közös képviselővel beszélsz. De ha a szomszéd utcába, akkor érdemesebb előbb megnézni, és csak ha tetszik, akkor kell nyomozni.
Amúgy a közös képviselő hivatalosan semmit nem mondhat olyan személynek, aki jelenleg nem tulajdonos (a gyakorlatban elég szélsőséges tapasztalatok vannak). Az meg szerintem végképp gyanús, ha első körben azt kérdezed telefonon, hogy ki a a közös képviselő, és nem időpontot egyeztetsz.
Ha még hirdetik, a szakértő rokon jelentkezzen be náluk lakásnézőbe és ha jónak találja, akkor ti megtehetitek a vételi szándékot, ha annyira tetszik.
Ez üzlet, nem kell szemérmeskedni, ha eddig nem volt komoly vevőjük, akkor nem fognak elhajtani.
Arról nem is kell beszélni, hogy az előző, aki megnézte az a ti rokonotok volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!