Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért csinálhatta ezt az eladó?

Miért csinálhatta ezt az eladó?

Figyelt kérdés

Vasárnap megnéztünk egy lakást, ami nagyon megtetszett nekünk. Hétfőn szóltunk nekik, hogy egy rokonnal - aki szakértőbb szemmel nézné -, szeretnénk ismét megtekinteni a héten, és ha minden rendben, akkor megvennénk.

Mondták, hogy majd másnap egyeztetünk.

Másnap felhívtak, közölték, hogy sok volt az érdeklődő, és eladták a lakást, úgyhogy már tárgytalan.

Ma reggel egyik barátnőmet megkértem, hogy hívja fel őket érdeklődni, mivel a hirdetés még mindig fent van az interneten. Holnapra beszéltek meg időpontot, hogy megnézheti a lakást...

Ha annyira el akarják adni, akkor minket miért utasítottak el így?

2018. aug. 30. 10:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
17%
Mert ha komolyan érdekel egy lakás, akkor elsőre rokonnal mész. Több lakást is adtam már el, vettem is, általában egyszer szokták megtekinteni az ingatlant.
2018. aug. 30. 10:04
 2/19 A kérdező kommentje:

Ezt szomorúan olvasom.

Én úgy gondolom, hogy egy ekkora tételnél nem lehet elsőre mindent kiszűrni, nem egy póló, amit visszaviszek, ha mégsem tetszik vagy ha kiderül, hogy rejtett hibái vannak.

Párommal másnapra átbeszéltünk mindent, és közben felmerült bennük még pár kérdés, azzal a konkrét ingatlannal kapcsolatban, ezért szerettük volna még egyszer megnézni. Ha elsőre is szakértővel megyünk, akkor sem biztos, hogy ezek a konkrét kérdések ott és akkor felmerülnek.

2018. aug. 30. 10:14
 3/19 A kérdező kommentje:
Jaj, lemaradt, hogy köszönöm a választ!
2018. aug. 30. 10:14
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én sem értem, többlakást adtam/vettem már és mindegyiket kétszer néztük meg. A vevőim is visszajöttek még 1x es mi is mentünk, ha venni akartuk. Ez teljesen normális.
2018. aug. 30. 10:22
 5/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is!

Mi is úgy gondoltuk, hogy ha még egyszer visszamegyünk, az még nem jelenthet gondot.

Szomorú lettem, mert nagyon tetszett.

2018. aug. 30. 10:24
 6/19 anonim ***** válasza:
48%
Nem nektek akarták eladni és ennyi a történet. Vagy, sok volt valóban az érdeklődő, de közben felverték az árát.
2018. aug. 30. 10:43
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy azt hitték eladták, aztán visszalépett a vevő. Mindenkit meg nem tudnak visszahívni, hogy mégis meg lehet nézni, ha sok az érdeklődő. Szerintem próbálkozz nyugodtan még egyszer.
2018. aug. 30. 11:33
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Èn is többször nèztem meg minden lakást, ès volt aki3x is megnèzte mikor megvette. Ez nem szokatlan, egy nagy kiadást jól meggondol az ember, nem akar bukni.

Hívd megint, lehet, hogy valaki visszalèpett. De akkor alaposan nèzz körbe, hátha valaki èszrevett vmit már. Nem csak a lakás, hanem a lakóközössèg is fontos, közös tartozások, felújításra pènzek stb.

2018. aug. 30. 13:03
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a lakást már nem szabad megvenni. Amúgy 2-3* simán meg lehet nézni. Általában egy idő után kiderül, hogy nem

is baj, hogy lemarad az ember róla.

2018. aug. 30. 13:08
 10/19 anonim ***** válasza:
89%

"Hétfőn szóltunk nekik, hogy egy rokonnal - aki szakértőbb szemmel nézné -, szeretnénk ismét megtekinteni a héten..."

Ezt elmondani volt a hiba!

Nincs a Földön olyan használt lakás, amiben "szakértő szemmel" nem lehet valamilyen hibát találni.

Aztán azt a hibát szokták alkucélra felhasználni és sokan nehezen viselik, ha fikázva van az otthonuk.

Nyugodtan megnézheted te a lakást 2-3x is, de ne kösd az orrukra, hogy szakértővel érkezel.

Ez ugyan nem tilos, de könnyen így járhatsz.

2018. aug. 30. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!