Vennétek úgy egy lakást ( panel) hogy az eladó elmondta hogy penészedik? Felújitandó, de szép, nagy, jó beosztás, egyénbként ideális lenne.
Nem, de én alapból sem vennék panelt. Néha még ezt az egy szomszédot is sokallom, aki van.
Jó lenne tudni, mitől penészedik, mert jó eséllyel a felújítás sem fog segíteni a dolgon, általában szerkezeti hibára vezethető vissza. Ha így van, folyamatosan harcolni fogtok a penész és a dohszag ellen, tartós eredmény nélkül. Döntsétek el, megéri-e.
Kérdés hol és mitől penészedik.
Lehet a sarkoknál azért, mert hőhidas a szerkezet, de lehet a fürdő mert nem szellőzik ki rendesen.
Azok a falak szigeteletlenek és azért penészesedik.
Kívűlről ha tudjátok hőszigetelni akkor rendben lesz az.
Anyósoméknál penészedik brutálisan a fal. Az lett a megoldás, hogy belülről szigetelt, így a penészt "bezárta" a fal és a szigetelés közé. Nem, baromira nem jó megoldás, de legalább penész szag és szín nincs.
Megkeresnék egy szellőzéstechnikával foglalkozó szakembert, és megbeszélném vele a lehetőségeket. A hideg pontok szoktak penészedni, ahol le tud csapódni a pára. Az gáz, ha komplett falakat érint a probléma, elképzelhető, hogy nem lesz rá megoldás, mert nem tudod soha úgy felmelegíteni, hogy harmatpont fölé kerüljön a hőmérséklete.
Lehet, hogy némi fűtési rendszer átalakítással is megoldható lenne.
A lényeg, hogy enélkül nem venném meg, hiszen több bosszúságot okoz egy idő után, mint örömet és nem is egészséges. Én tudom, anyósom nagyon régóta szív ezzel. Utána eladni is nagyon nehéz, ha korrekt akarsz lenni.
Hőszigetelés belülről? Mese habbal: néhány év alatt a házad is oda lehet
Be lehet szigeteltetni kívülről is egyénileg, én régebben láttam ilyet. Csak kérdés, mennyibe kerül, megéri-e.
Amúgy a megoldás ez lenne, a külső szigetelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!