Több, mint 100 éves pesti bérházak biztonságosak?
Örököltünk a Terézvárosban, az Oktogonnál, két lakást egy nagyon régi( kb 175 éves) bérházban, amin omladozik a vakolat. Az nem fontos nekem, hogy kívül, hogy néz ki, de ezek szerintetek teljesen biztonságosak?
A lakásokat a rokonaim felújították, kibontottak falakat, nem tudom, hogy ez mennyire jó ötlet.
És a függőfolyosó is ijesztően vékony.
Magyarországon még nem hallottam olyanról, hogy csak úgy összedőlt volna bérház, de van bennem egy kis félelem, hogy ezek nem teljesen biztonságosak.
Ennyit találtam: [link]
Nagyon ritka hogy ilyenek történnek, de ha nagyon félsz, akkor van pár megoldás:
1. Nézesd meg egy független szakemberrel.
2. Add ki akár Airbnb-ben.
3. Add el jó áron, vegyél egy olyat ami tetszik.
-A lakásban minden vezeték ki lett cserélve.
-Nem az enyém a lakás, csak felajánlották a szüleim h éljek ott. -> nem tudom eladni, ők meg nem akarják semmiképp
-Szerintetek kiadhatom Airnbvel ha nem az enyém hivatalosan? Mármint ott is kötnek szerződést, amit a tulajdonosnak kellene aláírni? Ellenőrzi ezt vki? Tudom, hogy utánanézhetnék, de hátha itt valaki képben van és meg tudja mondani..
Ja és honnan szerezzek megbízható statikust??
Fogalmam nincs ki számít annak, hol keressek stb..
Ugyanannyira biztonságosak, mint tegnap este:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__9446999-sze..
Nem szokás kétszer megkérdezni ugyanazt, ráadásul 24 órán belül.
jelentve
A közös képviselet és az önkormányzat illetékes.
bizonyára rendszeresen ellenőrzi statikus, különben már nem szabadna lakni, ha veszélyes lenne.
Ha valamit ennyire neccesnek érzel, akkor keress másikat, mindig félni fogsz a függőfolyosón, hátha épp akkor szakad le :)
Én vettem már úgy lakást, hogy hivatásos műszaki ellenőrrel mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!