Vásárolt ingatlanból nem költöznek el, hogy rakhatom ki őket?
Helló!
Vettem egy kertes ingatlant januárban. A telken 2 ház található, egy új építésű és egy régi parasztház. Mielőtt megvettem volna már ott lakott egy "család" a paraszt házban. Amikor megtörtént az adás-vétel és kifizetésre került az összeg, írtunk egy megállapodást az eladóval, amiben az áll, hogy az ott lakók ez év június végéig ott maradhatnak, cserébe a vétel árból elenged egy bizonyos összeget. Ez a papír ügyvéd jelenlétében lett aláírva, 2 tanú kíséretében. Most, hogy lejárt a határ idő, az ott lakók még mindig ott laknak. Velük semmilyen szerződés sincs kötve, albérleti sem és nekem ők nem is fizetnek semmit illetve a rezsit se fizetik ki. Így most hogyan tudok tőlük megszabadulni LEGÁLISAN, gyorsan, hogy ne érjen több anyagi kár?
Miért is? Van tulajdonrészük az ingatlanban?
De kicsit elb....tad, nekik is alá kellett volna írni a szerződést, amiben vállalják hogy kiköltöznek.
Erről az adásvétel előtt kellett volna kikérdezni az ügyvédedet. Azt felelte volna, hogy a szerződésedhez közjegyzői kiköltözési nyilatkozatot kell csatolni. Különben nem veszed meg.
Mert így sajnos sehogy sem lehet elküldeni őket.
2-3 év polgári per.
Egyébként szerintem elállhatsz a szerződéstől, mert az eladó nem teljesítette a saját részét.
Az ügyvéd megmondja.
Az ügyvédnek aki írta az adás-vételit, miért nem picsogtad el hogy laknak a másik házban?
Ezt bele kellett volna írni az adás-vételibe, és a kiköltözés feltételeit.
Most már csak a nyers erőszak marad..
Ez az a probléma, amit 1 óra alatt el lehetne rendezni, hogy kívül kerüljenek az ingatlanon...
Onnantól kezdve nekik kellene tudni bizonyítani, hogy legálisan szeretnének visszajutni.
Nekem ennyit simán megérne, még akkor is, ha kihívnák a rendőrséget. Még így is sokkal kisebb herce-hurca, mintha te indítod el egy ügyvéden keresztül a folyamatot, így legalább ingatlanon belülre kerülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!