Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy magyarázzam el anyunak,...

Hogy magyarázzam el anyunak, hogy ennyiért nem talál lakást?

Figyelt kérdés

A szüleim szeretnének lakást venni Pécsen,diák vagyok, én laknék benne, de egyben ki is lenne adva a másik szoba. Nem én kértem, hogy keressünk lakást. Ő ajánlotta fel, hogy sokkal egyszerűbb lenne az élet, ha saját lakásban laknék. Nagyon kedves ajánlat ez tőle, de ha nincs annyi pénze, amiből lakást lehet venni Pécsen, akkor nincs értelme keresnem, szerintem. 3 hónapja keresek lakást, és helytől függetlenül, még olyan helyen is, ami nekem egyáltalán nem felelne meg, egyszerűen nem árulnak annyiért, amire azt mondja ez rendben van. Lassan eljutok oda, hogy feladom és meg kell mondjam neki, hogy nem tud nekem segíteni, mert semmi se fér bele a keretbe.

12-13 millió az az árkategória, amiért normális állapotú, vagy részben felújított ingatlant lehet kapni. Mindre azt mondja, hogy 11 milliót se érnek. Az lehet, de sajnos ennyiért adják.

2018. júl. 26. 14:10
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem is a kolesz a legésszerűbb. Ráadásul tudtommal Pécsen egész jó a bekerülési arány a legtöbb karon.

Nekem szerencsém volt. Nekem is azt mondták a szüleim, hogy tanuljak. Nem sokat melóztam suli mellett ezért, viszont volt lehetőségem jobban teljesíteni, így folyamatosan ösztöndíjas voltam. Két évig köztársasági is. Ilyenkor 70 ezer körül kaptam havonta. Anyuék nem kértek el belőle semennyit, szinte mindenemet ők állták, de kérték, hogy spóroljak, mert indulásnál nem fognak tudni nagyobb összeggel támogatni. Így is lett, de cserébe minden jól alakult. Volt miből Budapestre költöznöm, félig bebútoroznom egy lakást, majd néhány évvel később saját lakást is vettünk a párommal.

Nem tudni mennyi pénze van. Ha nincs meg a minimális önerő, akkor lehet azért nem lelkesedik.

Megjegyzem bebútorozni nem nagy durranás a mai világban egy lakást. Konyha általában van, minden mást lehet venni használtan jelképes áron. Sokszor még ingyen is. Én pl. kapásból adnék neked most 6 ezerért két jó minőségű komódot, mert már nincs szükség rájuk, de kidobni sajnáljuk. Egyenként volt 15 és 25 ezer újonnan. Ha nem jelentkezik rá senki, akkor meghirdetem ingyen.

2018. júl. 26. 22:07
 12/31 A kérdező kommentje:

Egy évig voltam kolis, sajnos nem nekem találták ki. :/ Nem tudtam tanulmányi ösztöndíjat kapni, mert pocsék lett az átlagom, nem hagyta a szobatársam, hogy este tanuljak. De megértem, én sem bírtam, ha ő nem hagyott aludni, mert a barátnőjével trécseltek. Az albiban legalább nem kell egymást nézni, ha valami bajunk van a másikkal. XD

És nem volt mindegy az átlagom amiatt sem, mert mesterre is be kellett kerülni államira, Pécsen volt a legmagasabb a ponthatár idén kb. Szóval a tanulás érdekében maradt az albi.

2018. júl. 26. 22:26
 13/31 anonim ***** válasza:
83%
Hát igen, a koleszban alkalmazkodni kell és nem annyira adottak a feltételek a tanuláshoz mint egy albérletben ahol egyedül vagy és magadra húzod az ajtót.És persze a lényeg,hogy volt választásod. Van akinek nincs.
2018. júl. 27. 07:05
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Irreális árak vannak Pécsett, valóban, ugyanakkor azért mert valaki Pécsre jár iskolába, attól még albizhat/lakhat annak teszem azt 20km-es vonzáskörzetében is, nem muszáj egyetemvárosban albit találni, úgy gondolom fellehet ülni reggel is és este is a buszra. Akkor nézzünk nagyon nem olyan árkategóriát, amire te gondolsz... Komlóra pl. átlag fél óránként megy a busz, mondhatni ha elfogy az ülőhely beáll a következő busz. Lakások 2 millió forinttól kaphatók.

Pécsett sem lehetetlen 3 millió körül találni lakást, persze egy személyest és/vagy nem túl jó környéken, de meszesen sem eszik ám egymás húsát, még ha ki is mondható, hogy nem jó környék...

Harkányban is találtam 3.5 millióért, 5 percre a fürdőtől később kilehet adni...

Pécs-Somogyban is van 2+fél szobás 3.5 millióért, Somogyról reggeli órákban Uránvárosig is közlekedik busz, illetőleg átlagban 3 busz indul 1 órában Pécs felé.

Nem lehet, hogy inkább az van, hogy a te elvárásaid és anyukád pénztárcája nem találkozik egymással?

Azt mondod 11 alatt nem. Ezzel pl. mi a gond?

[link]

7 milla, 2 szoba + nappali, szobák nem egymásból nyílnak, gázfűtéses, új ablakok, tető zsír új (horribilis összeg felújítani), 2. szobát kiadhatjátok. Van egy kis udvar, nem muszáj szobában kuksolva tanulni. Ha az egyikőtök dohányzik csak, akkor lehet kényelmesen kint dohányozni.

Pákolitz utca a meszesi résznek némileg jobb szeglete:

[link]

szintén két szoba. Épület homlokzata abszolút rendben van ("pesten" olyan háztömbökben laknak emberek, hogy nem akarom elhinni, hogy ott tényleg laknak illetőleg hogy bírnak úgy élni, én nekiállnék kijavítani az omladozó vakolatot a lépcsőházban, sz.rnám le, hogy a vakolóanyagért csak én fizettem, akkor sem laknék putriban)

Pécs, Attila utca:

[link]

Azt az ablakot az egyik szobán ki kell cserélni ajtóra, meg a fürdő az gáz, arra kell egy kicsit költeni.

3 szobás, itt már 2-t is kiadhatsz, sajnos meszesi rész:

[link]

Mellesleg ez a "nem jó környék" egyébként relatív, felfogás kérdése is némileg. Gerjesztik is ezt az emberek, van olyan ismerősöm, aki össze f... a bokáját, ha valaki hozzá szól az utcán (idős korú). Teljesen mindegy, hogy azért állítják meg, mert akarnak 50 forintot kérni egy fröccsre, bepánikol, fölényeskedik, durván beszél velük, fenyegetőzik... Én 14 évig éltem Hősök terén, soha nem kerültem konfliktusba senkivel, de nem is árad a zsigereimből az, hogy gyűlölöm a fajtájukat, hogy félek/tartok tőlük, hogy kevesebbre tartom őket bárkinél is.

2018. júl. 28. 11:12
 15/31 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, probléma ott kezdődik, hogy konvektoros lakás valamint olyan, ahol nincsenek az ablakok kicserélve, szóba se jöhet. 10 millió alatt nincs olyan, ami ezeknek a feltétleknek megfelel.

Egy fürdőszoba felújítás minimum 800 ezer Ft. Emiatt nagyon nem szeretnénk lelakott fürdős lakást. Más a normál állapotú lakás és más a felújítandó. A mi házunk normál állapotú, a festésen és ablakcseréken kívül más munkát nem igényelt, amikor beköltöztünk,de erre is elment 3 millió. Szóval tudom, miért nem előnyös a felújítandó lakás.

2018. júl. 28. 17:33
 16/31 A kérdező kommentje:

10-13 milliós lakásokat nézek amúgy. 13 felett semmi se jöhet szóba, és a a szomorú, hogy kertiben romhalmaz lakást is árulnak 13 millióért.

Egy ingatlanossal néztem lakásokat tegnap, amiket ők pofoznak ki, ha úgy van, azt mondta szeptembertől lesz hirdetve 13 millióért egy teljesen felújított, 1,5 szobás. Megpróbálom meggyőzni a szüleim, hogy azzal járnak a legjobban. Egy szép lakást többért lehet kiadni, ez pedig nem utolsó szempont.

2018. júl. 28. 17:46
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre a válasz egyszerű: bízd rá Anyukádra a nézelődést. Nézzen szét Ő is, és alkudozzon, vegyen annyiért, amennyiért gondol megfelelőt.

Rá fog jönni,hogy nem talál.

Manapság ha valaki nincs benne a lakásvásárlási mizériáéban elképzelni nem tudja hol tartanak az árak és milyen lelakott, lepusztult, rossz helyen lévő lakásokat akarnak horror árban elsózni. Ami nem ilyen az pedig megfizethetetlen, túlárazott, és persze még így is elkel.

2018. júl. 28. 19:01
 18/31 anonim ***** válasza:
76%

Direkt próbáltam nagyon olcsó lakásokkal is példálozni, hogy lásd meg a középutat, olyat is linkeltem.

A gázkonvektornál sok a tévhit. Akkor tud jól működni és gazdaságosan, ha jól szigetel a ház, ellenkező esetben meg kell fagyni mellette. Nem véletlen cserélték le azon a házon a nyílászárókat és a tető burkolatát (ott biztos kapott szigetelést hőtükörfóliát). A gázkonvektor előnye az, hogy a helység használatától függően beállíthatsz más-más hőfokot, így tudsz spórolni vele. Az újabb típusok sokkal jobb hatásfokkal rendelkeznek, esztétikusabbak, nem kattognak. Akár sokkal gyorsabban feltudják melegíteni a levegőt. Ha nem vagy otthon s csak temperálásra állítod, akkor sem történik az, hogy nagy hidegben, hazaérve órákig fagyoskodsz, mire kellemesen meleg lesz a hőmérséklet. Távhővel ellentétben itt te "gyújtasz be" akkor, amikor akarsz.

Ha egy 2-3 milliós lakásra, ráköltesz 4-5 milliót, az tip-top lesz, és még így is csak 6-8 milliónál tartasz, nem 13-nál s ebbe még akár belefér a konvektorok korszerűsítése is. No, de ha a 6.9 millióssal számolunk, amit lealkudhatsz 6.5-re tuti, akkor 400-500 ezerért olyan új konvektorokat rakhatsz föl, hogy köszön ha hazaértél. Én nem akarlak semmire sem rábeszélni nekem aztán teljesen mindegy, de véleményem szerint nagyon rossz a hozzáállásod és a számolással is vannak gondok, pusztán ez késztetett arra, hogy egyáltalán hozzászóljak a témához. Nem hinném, hogy tip-top kégli a minimum elvárás arra, hogy diákéveidet eltölthesd, ha meg munkába állsz, akkor a fizetésed egy részét belefeccölheted az adott lakásba/házba. Az a fürdő, amire azt mondtam, hogy gáz, annál nem hinném, hogy sokkal szebb fürdő várna egy koleszban. Ki lehet tisztítani, rá lehet "szögelni" a tálcára egy kabint, vagy akár a tálcát is kilehet cserélni, s máris azon része, ami esetleg higiéniai szempontból taszító, le lett cserélve, s nem 800 ezerből. Még ha annyi is, ha (ugyan nincs kép róla), de ha a 6.9 millióssal számolunk (amit lealkudtatok 6.5-re), és teszem azt ott is ilyen ramaty a fürdő, ráköltöttetek fél millát a konvektorra, majd 800 ezerből olyan fürdőszobád van, amiben kényelemben érzed magad, akkor tartunk 7 millió 800 ezernél. Még mindig távolról sem 13 millió! Kezdem érteni anyád helyzetét!

Befektetés szempontjából a ház jobb választás, az a 6.9 milliós is inkább ház, azért ajánlottam azt. De pl. szerintem ez ha lehet még jobb üzlet, ha mondjuk a te elvárásaidat veszem figyelembe:

[link]

Gáz cirkó, 3 szoba, szerintem korrekt a belső és külső, új lapozás, a fürdő is rendben van. Be kell bútorozni, de van rá 6 millátok, ha 13-mal számolok, mindenesetre ennyi nem kell hozzá, tehát bőven 13 alatt jöttök ki. Pár millióval kevesebb kölcsönt kell felvenni. És nehogy már ne legyen ez jobb üzlet, mint egy panel kertiben. Az, hogy közös az udvar? Egy panelban az életetek közös a szomszéddal... Tudod mit főz, tudod mikor végzi el a dolgát.

2018. júl. 29. 12:23
 19/31 October15 ***** válasza:

12-13 egy normális lakás Pécsen? Pici occó! :D Mármint tegnap ránéztem egy olyan 51 nm-es lakásra mint a miénk [Debrecen, kifizetett panelprogram stb] hát B+... rohadt az egész, szarabbul nézett ki mint a miénk felújítás előtt és 16 milka csoki. :D Egy másik ami fel volt újítva: 17,5 megint másik meg 18,5... WTF?!

Mondom okay.. nézzünk szét mit lehet ennyiért kapni kertes ház címén.. mintha Hajdúhadházra tévedtem volna akkora putrikat. :D

2018. júl. 29. 13:47
 20/31 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti lehet nem laktál Pécsen sosem. A fűtést lehet tekerni a panelban is, normál helyen 5 fokozat van. :D És még vissza is adnak a rezsiből, ha nem fűtünk maxon állandóan.

Mi a baj a házzal? Sok ház ázik, penészedik, ilyenben laktunk anno és sokszor fel sem tűnik, mikor megveszi az ember.

A közös udvar nem járható út, az ember nyugit akar ha tanulni kell, nem azt hallgatni, ha más gyereke rosszalkodik az udvaron vagy kertipartiznak. Annak idején elég volt az utca másik oldalán a szembeszomszédékat hallgatni, pedig nem egy udvarban laktunk. Kész cirkusz volt mindig. XD

Nem tip-top lakás kell nekem, de mint mondtam más a jó állapotú és más a felújítandó. 12 misiért is árulnak olyat, ahol pusztulmány a konyha és a fürdő is. Olyat is láttam ahol a 40 éves linóleum volt még... nem rajongok az ilyenért. Barátnőmnek sikerült 12,5 millióert olyat találnia, ami nincs teljesen felújítva de én is ellaknék benne pl. Szóval csak akad egyszer számomra is.

2018. júl. 30. 00:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!